Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Δημοσιογραφική επιτυχία της "ΕΦ.ΣΥΝ.": Δολιοφθορά το ναυάγιο του "Αγία Ζώνη ΙΙ" δείχνει το πόρισμα του ΑΣΝΑ

Το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» τον Σεπτέμβριο του 2017, που προκάλεσε την πολύ σοβαρή θαλάσσια ρύπανση στον Αργοσαρωνικό, ήταν αποτέλεσμα δολιοφθοράς. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει το πόρισμα του Γ’ Ανακριτικού Συμβουλίου Ναυτικών Ατυχημάτων (ΑΣΝΑ), το οποίο έχει παραδοθεί περίπου εδώ και 2 μήνες στην Εισαγγελία Πειραιά στο πλαίσιο της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης.
Το πόρισμα του ΑΣΝΑ αποκάλυψε η δημοσιογράφος Χριστίνα Παπασταθοπούλου στην "Εφημερίδα των Συντακτών" κάνοντας μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το Συμβούλιο αποφαίνεται ομόφωνα ότι η βύθιση του πλοίου καθώς και η σοβαρή ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος που προκλήθηκε από αυτό οφείλονται σε «εκ προθέσεως πράξεις και παραλείψεις και εξ αμελείας αντίστοιχα» συγκεκριμένων προσώπων και εταιρειών.
Για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα πατήστε εδώ
Καθώς το πόρισμα έχει παραδοθεί στην Εισαγγελία Πειραιά θα πρέπει να έχει ήδη διαβιβαστεί σε τακτικό ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση και το επόμενο διάστημα αναμένεται να αρχίσουν να αποστέλλονται κλήσεις για απολογία σε συγκεκριμένα άτομα.
Αναμφισβήτητα η υπόθεση αποκτά νέο ενδιαφέρον....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις