Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019

Καταγγελία: Μελέτες που μπορούσαν να γίνουν από τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά ανατίθενται σε ιδιωτικά γραφεία


Επιδημία… μελετών έχει ενσκήψει στη πλατεία Κοραή, λίγους μόλις μήνες, πριν από τις δημοτικές εκλογές!
Όπως επεσήμαναν στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Το Λιμάνι της Αγωνίας- Πειραιάς η πόλη μας» στην αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος έχουν περιληφθεί δύο μελέτες, που θα ανατεθούν σε ιδιωτικά γραφεία αντί να γίνουν από τις υπηρεσίες του Δήμου…
«Συγκεκριμένα, η μελέτη για την παροχή υπηρεσιών συμβούλου για τη βελτιστοποίηση προγραμμάτων και δρομολογίων απορριμμάτων, με το ποσό των 25.000€, θεωρούμε ότι δεν θα έπρεπε να είναι αναγκαία διότι αυτό ακριβώς περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες και στις δυνατότητες των υπαλλήλων της αντίστοιχης Υπηρεσίας του Δήμου.
»Επίσης, τεχνική και υποστηρικτική μελέτη για τη δημιουργία δικτύου όμβριων υδάτων με το ποσό των 74.400€ είναι υπερβολική και δεν είναι αναγκαίο να δοθεί σε ιδιωτικό γραφείο, αφού μελέτες αυτού του είδους, όλα τα προηγούμενα χρόνια, εκπονήθηκαν επάξια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου», σημείωσε σε ανακοίνωσή της η παράταξη.
Διαβάζοντας την απόφαση για την αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος βλέπουμε, όμως, ότι υπάρχει και μια τρίτη μελέτη, που θα κοστίσει 50.000 € και αφορά «τεχνικές και υποστηρικτικές μελέτες για το έργο «Ανάπλαση πλατείας Καρπάθου Δήμου Πειραιά».
Με δύο λόγια, μόνο με μια τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος ήρθαν στην επιφάνεια τρεις μελέτες συνολικού ύψους 149.400€, που θέλει να «τρέξει» η δημοτική αρχή. Και για τις δύο απ' αυτές η δημοτική παράταξη "Το Λιμάνι της Αγωνίας" θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να γίνουν από ιδιωτικά γραφεία...
«Φρονούμε  ότι η δημοτική αρχή οφείλει να είναι προσεκτική και φειδωλή ως προς τη διάθεση δημοτικών χρημάτων και μάλιστα πολύ περισσότερο όταν αυτά προέρχονται από δημοτικά ανταποδοτικά τέλη», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις