Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Το "πραξικόπημα" ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι... κατεστάλει! 'Η πως ένα δημοσιογραφικό λάθος γίνεται "είδηση" στο διαδίκτυο.

@ Προς συναδέλφους του ναυτιλιακού ρεπορτάζ και όχι μόνο: Παρότι δεν το συνηθίζουμε να απαντάμε σε αναρτήσεις άλλων site θα κάνουμε μια εξαίρεση με αφορμή μια είδηση που έχει αρχίσει να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο από διάφορους, που θεωρούν ότι κάθε είδηση είναι καλή αρκεί να είναι αντιπολιτευτική.
Όμως, επειδή τα θέματα του λιμανιού είναι πολύ σοβαρά καλό θα είναι να είμαστε όλοι πιο προσεκτικοί. Και αναφέρομαι σε μια είδηση, που τιτλοφορείται "Πραξικόπημα ΣΥΡΙΖΑ στο λιμάνι" και σχετίζεται με ένα νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στη Βουλή, "Για την κύρωση των Συμβάσεων Παραχώρησης που έχουν συναφθεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. - Διατάξεις για τη λειτουργία του συστήματος λιμενικής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις".

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτά τα δημοσιεύματα το νομοσχέδιο έχει μια διάταξη (στο κυρίως σώμα του) που... πονηρά παρακάμπτει όλες τις αντιρρήσεις για το master plan του ΟΛΠ και παραπέμπει τη τελική απόφαση για έγκρισή του στο ΤΑΙΠΕΔ.
Όμως, μια πιο προσεκτική ανάγνωση του νομοσχεδίου κάνει ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο ΔΕΝ αφορά τον ΟΛΠ και τον ΟΛΘ αλλά τα άλλα 10 λιμάνια εθνικής σημασίας (Λαύριο, Ραφήνα, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Κέρκυρα, Πάτρα, Ηγουμενίτσα, Καβάλα, Ηράκλειο και Ελευσίνα), για τα οποία η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως δεν θα τα ιδιωτικοποιήσει αλλά θα προχωρήσει σε υποπαραχωρήσεις δραστηριοτήτων.
Το "ύποπτο", λοιπόν, άρθρο, τι λέει; Το αυτονόητο. Οι μελέτες, οι διαδικασίες υπόπαραχώρησεις δραστηριοτήτων κ.λπ που θα γίνονται με ευθύνη του μοναδικού μετόχου του καθενός απ' αυτά τα λιμάνια, που είναι το ΤΑΙΠΕΔ.
Φυσικά, και δεν μας αρέσει η... υπερεμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ αλλά δεν μπορεί να διαμαρτύρονται για αυτήν ακόμα και οι πιο... μνημονιακοί από τους μνημονιακούς (και δεν αναφέρομαι σε συναδέλφους δημοσιογράφους).
Και επί της ουσίας: Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όλοι έχουμε κάνει λάθη, δημοσιογραφικά και μη. Όμως, το λάθος να γίνεται "είδηση" και να σπεύδουν διάφοροι να το αναπαράγουν μόνο και μόνο γιατί τους... αρέσει, το πράγμα γίνεται προβληματικό....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις