Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Εθελοντική... φορολογία των εφοπλιστών με "συνταγή" ΣΥΡΙΖΑ! Η κυβέρνηση στα... βήματα των προκατόχων της.

Νέα χαριστική ρύθμιση προετοιμάζει για τους εφοπλιστές η κυβέρνηση!
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης στην ομιλία του στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ενώσεως με το τέλος του 2018 και την ολοκλήρωση του προγράμματος…. εθελοντικής φορολόγησης συμφωνήθηκε με τη κυβέρνηση να συνυπογραφεί ένα νέο συνυποσχετικό «οικειοθελούς παροχής»!....
«Τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Συνυποσχετικού έγκεινται στην αόριστη χρονική διάρκεια αυτού και στην καταβολή ενός σταθερού ποσοστού 10% επί των εισαγόμενων ναυτιλιακών μερισμάτων των φυσικών προσώπων», ανέφερε ο κ. Βενιάμης.
Επί της ουσίας: 1) Η φορολόγηση των εφοπλιστών παραμένει εθελοντική.
2) Η αόριστη χρονική διάρκεια του νέου συνυποσχετικού δεν αλλάζει σε τίποτα την ουσία της… εθελοντικής φορολόγησης καθώς σε αυτή θα συμμετάσχουν όσοι εφοπλιστές επιθυμούν και συνυπογράψουν το σχετικό πρακτικό και κάθε στιγμή θα μπορεί να ανακληθεί.
3) Τα «μερίσματα» των ναυτιλιακών εταιρειών προσδιορίζονται «κατά δήλωσή τους» και οι μετοχές είναι ανώνυμες, οπότε ο κάθε εφοπλιστής θα αποδίδει όσα επιθυμεί….
4) Για τους παραπάνω λόγους το ποσό που θα καταβάλουν τελικά οι εφοπλιστές είναι απροσδιόριστο και σε κάθε περίπτωση θα είναι πολύ μικρότερο από το ποσό που κατέβαλαν μέχρι τώρα με την εθελοντική φορολόγηση (περίπου 120 εκατομ. € το χρόνο)
@ (Σχόλιο): Να θυμίσουμε ότι το 2013, οπότε έγινε από την κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου η συμφωνία με τους εφοπλιστές για την εθελοντική φορολόγησή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ το είχε καταγγείλει με δριμύτητα; Περιττό…. Από τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είδε τον… σωστό δρόμο!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις