Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Απίστευτο! Σε ένα... κοντέϊνερ στεγάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά. Οι αστυνομικοί δεν έχουν πύτε κράνος.

Σε ένα… κοντέϊνερ, κάτω από τη γέφυρα, στο ύψος της πύλης Ε1 του λιμανιού, στεγάζεται η ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά!
Αυτό αποκαλύπτει ο βουλευτής Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κατσαφάδος σε επίκαιρη ερώτηση, που κατέθεσε στη Βουλή, προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο κ. Κατσαφάδος στην ερώτησή του σημειώνει, ακόμα, ότι από τις 143 μοτοσυκλέτες που έχει η ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά στο δυναμικό της μόνο οι 60 είναι λειτουργικές και από τα τρία περιπολικά διαθέτει μόνο ένα (1) και αυτό πάρα πολύ παλιό!
Ακόμη χειρότερη η κατάσταση είναι σε ότι αφορά τον εξοπλισμό των αστυνομικών καθώς υπάρχουν αστυνομικοί της υπηρεσίας «που χρεώθηκαν κράνος το 2010 και μέχρι σήμερα έχουν το ίδιο κράνος με όλες τις φθορές που μπορεί να έχει αυτό»!
«Σημαντικότερο όμως είναι ότι τους τελευταίους δύο μήνες η υπηρεσία δεν διαθέτει κανένα κράνος στους αστυνομικούς διότι δεν διαθέτει ούτε μεταχειρισμένο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αστυνομικοί που μεταβαίνουν στις μηχανές χωρίς κράνος»
Και καταλήγοντας ο κ. Κατσαφάδος ρωτάει την υπουργό τα αυτονόητα:
1.    Τι πρόκειται να πράξει, ώστε να λυθεί άμεσα το χωροταξικό πρόβλημα της υπηρεσίας ΔΙΑΣ Πειραιά;
2.    Τι πρόκειται να πράξει, ώστε άμεσα να ενισχυθεί η ομάδα ΔΙΑΣ Πειραιά με καινούριες μοτοσικλέτες και περιπολικά στολές και κράνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις