Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Συνέντευξη του Γ. Μώραλη προκαλεί ερωτηματικά: Τι συμβαίνει στο Δήμο Πειραιά; Χωρίς τη βοήθεια της ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν μπορεί να γίνει τίποτα;

Ερωτηματικά προκάλεσε πρόσφατη συνέντευξη του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στον ραδιοφωνικό σταθμό «REAL FM 97,8» και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μάρκο.
Συγκεκριμένα ο κ. Μώραλης- σύμφωνα με τοι δελτίο τύπου του Δήμου- «αναφέρθηκε στην υποστήριξη  της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, σημειώνοντας πως τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα περισσότερα που γίνονται στην πόλη, είναι δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Μάλιστα υπογράμμισε πως ο Ολυμπιακός, ειδικά τα τελευταία χρόνια, επιτελεί σημαντικό έργο στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης».
Οπότε το εύλογο ερώτημα που ανακύπτει είναι: Χωρίς την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να διοργανώσει ούτε Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις;
Πειραιώτες σχολίαζαν ότι εάν, όπως είπε ο δήμαρχος, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια τα περισσότερα που γίνονται στην πόλη, είναι δωρεά της ΠΑΕ Ολυμπιακός», προφανώς αυτό αποτελεί σημαντικό έργο για την πειραϊκή ΠΑΕ στο τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αλλά ταυτόχρονα σημαίνει ομολογία οικονομικού….ναυαγίου του Δήμου!
 
Από εκεί και πέρα ο δήμαρχος Πειραιά αναφέρθηκε στα χριστουγεννιάτικα πάρκα  με παιχνίδια για παιδιά, τα οποία βρίσκονται στην πλατεία μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στην πλατεία Παύλου Μελά στα Μανιάτικα και στην πλατεία Δωδεκανήσου στα Καμίνια, τονίζοντας:  «Δεν θέλουμε να γίνονται όλες οι εκδηλώσεις στο κέντρο του Πειραιά, γι΄ αυτό και διοργανώνουμε Χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες σε γειτονιές της πόλης μας».
Μιλώντας για εκδηλώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης,   ο  κ. Μώραλης,  κάλεσε τους πολίτες στην εκδήλωση της ΚΟ.Δ.Ε.Π. την  Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, στην πλατεία Κοραή, για να προσφέρουν παιχνίδια και βιβλία για τα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών που υποστηρίζονται από την ΚΟ.Δ.Ε.Π. Αναφέρθηκε στα γεύματα αγάπης που προσφέρει ο Δήμος κάθε χρόνο για τους άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά, λέγοντας πως στον Δήμο Πειραιά καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε να βοηθηθούν όσο περισσότερο γίνεται οι συνάνθρωποί μας. Επιπλέον τόνισε πως θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και στα 11 Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης.
Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε στη συνέχεια, πως η Μητρόπολη Πειραιά, προσφέρει 6.000 -7000 γεύματα ημερησίως, λέγοντας πως είναι μια εξαιρετικά σημαντική ενέργεια και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τα Επιμελητήρια της πόλης και τους φορείς της πόλης, προσθέτοντας: «Μπορεί να έχουμε  για διάφορα θέματα διαφορετικές απόψεις, αλλά σε κοινωνικά ζητήματα   είμαστε μία γροθιά και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα», σημείωσε ο κ. Δήμαρχος, επισημαίνοντας την άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς, με την Περιφέρεια και με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη.
Τέλος, ο  κ. Δήμαρχος ανέφερε  πως οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, πρέπει να είναι μία γιορτή της πόλης για την πόλη, λέγοντας πως ο Δήμος συνδιοργανώνει εκδηλώσεις με πολλούς φορείς, συμπληρώνοντας  ένα παζλ με πάνω από 200 εκδηλώσεις στον Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις