Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Γιατί η Blue Star και η μητρική Attica ψάχνουν 87 εκατομ. € μέχρι το τέλος του έτους; Διαβάστε την απάντηση

Κρίσιμες θα είναι οι τελευταίες ημέρες του έτους για την ακτοπλοϊκή εταιρεία Attica Group, καθώς θα πρέπει να βρει 87 εκατομ. € για να αποτρέψει την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιό της του επενδυτικού κεφαλαίου της Fortress Investment Group.
Το νεοϋρκέζικο fund είχε συνάψει, στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, συμφωνία με τη Blue Star Ferries για την  χορήγηση ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου ύψους 75 εκατομ. € για την αναχρηματοδότηση των δανείων της.
H Fortress κάλυψε πλήρως την έκδοση του μετατρέψιμου ομολόγου από την Blue Star Ferries, θυγατρική της Attica, που πρόσφατα απέκτησε από τη Τράπεζα Πειραιώς τη πλειοψηφία των μετοχών της Hellenic Seaways.
Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Attica η Fortress Investment Group αποφάσισε να ασκήσει το δικαίωμά της ανταλλαγής των ομολογιών έκδοσης της Blue Star σε ομολογίες έκδοσης της Attica Group μετατρέψιμες σε νέες μετοχές της Attica Group, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 28,63% του νέου μετοχικού της κεφαλαίου.
Για την αποτροπή αυτού του κινδύνου το  Διοικητικό Συμβούλιο της Attica Group αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την 28.12.2018 η οποία θα αποφασίσει για την αποπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου σύμφωνα με τους όρους του έναντι του ποσού των περίπου 87 εκατ. €
Η αποπληρωμή του ως δανείου θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα, πάντα, με την Attica, με δανεισμό που διαπραγματεύεται να λάβει η Blue Star από πιστωτικό ίδρυμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις