Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Ακόμα, η Νέα Δημοκρατία να επιλέξει υποψήφιο δήμαρχο για τον Πειραιά- Χωρίς τα τοπικά στελέχη ποιός θα είναι υποψήφιος;

Σε πλήρη αδυναμία φαίνεται να βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία για την επιλογή υποψήφιου δήμαρχου για τον Δήμο Πειραιά.
Ειδικά, για τον Πειραιά, ο οποίος είναι ένας από τους Δήμους, που δίνουν «χρώμα» το βράδυ των εκλογών, η κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόνο κόμμα, που προσβλέπει στην κυβέρνηση δεν θυμίζει.
Ήδη, μια σειρά από τοπικά στελέχη της ΝΔ έχουν ταχθεί στο πλευρό του κ. Γιάννη Μώραλη, που επίσημα στηρίζεται μόνο από το Κίνημα Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.) δυσχεραίνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επιδιώξει μια έστω αξιοπρεπή παρουσία στις εκλογές.
Άλλωστε είναι πλέον γνωστό ότι η υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Κορκίδη προσέκρουσε ακριβώς στην άρνηση τοπικών στελεχών να την υποστηρίξουν, μετά από μια εσπευσμένη συγκέντρωση των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων του συνδυασμού του δημάρχου κ. Μώραλη, στην οποία είχε πάρει μέρος μετά από πολύ καιρό και ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης.
Έτσι, καθώς περνούσαν οι ημέρες και εντάσσονταν και άλλα τοπικά στελέχη της ΝΔ στο συνδυασμό του κ. Μώραλη φαίνεται ότι ο ένας μετά τον άλλον, πιθανοί υποψήφιοι δήμαρχοι, με τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.
Από την άλλη πλευρά, ο κ. Μώραλης πέραν των στελεχών της ΝΔ, με τους οποίους είχε συμπορευτεί και το 2014 και ορισμένους ακόμα που προστέθηκαν αυτό το διάστημα, φαίνεται να αδυνατεί να κάνει την υπέρβαση και να βρει συμμαχίες με νέα πρόσωπα, που θα κινούνται έξω από τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ.
Μέχρι τώρα, οι νέες υποψηφιότητες, που έχουν ανακοινωθεί, όπως ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, Γιώργος Τσιρίδης και ο κ. Κλαπαδάκης προέρχονται από το χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο του κ. Μώραλη.
Βέβαια, η επιλογή του κ. Τσιρίδη να εγκαταλείψει το ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Αττικής, στο οποίο μετείχε από το 2010 (παλαιότερα εξελέγετο νομαρχιακός σύμβουλος), αποτελεί μια σημαντική αποδυνάμωση του Γιάννη Σγουρού, στην περιοχή του Πειραιά, όπου τα ποσοστά του ήταν και το 2014 χαμηλά, συγκριτικά με τη συνολική παρουσία του.
Τέλος, ερωτηματικό εξακολουθεί να αποτελεί ο κ. Νίκος Μπελαβίλας, που ξεκίνησε δυναμικά την «κούρσα» και δημιούργησε προσδοκίες για μια προεκλογική περίοδο, με γόνιμο διάλογο για τα θέματα της πόλης, αξιοποιώντας την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία του.
Ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ και «Το Λιμάνι της Αγωνίας» υποψήφιος δήμαρχος δεν έχει κάνει ακόμα καμία ανακοίνωση για το ψηφοδέλτιό του  και αναμένονται με ενδιαφέρον τα πρώτα ονόματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις