Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ένα, δύο, τρία, πολλά Mall και ξενοδοχεία (έρχονται;) στον Πειραιά

Ένα, δύο, τρία, πολλά Mall και ξενοδοχεία στον Πειραιά…
Ξαφνικά, ο ένας μετά τον άλλον οι φορείς, που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στην πόλη εμφανίζονται να ενδιαφέρονται για τη δημιουργία εμπορικών κέντρων και ξενοδοχείων σα να πρόκειται να ενσκήψει τουριστική…. Θύελλα.
Έτσι, μετά τον ΟΛΠ, που σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, προτίθεται να προχωρήσει στη κατασκευή συνολικά τεσσάρων ξενοδοχείων, περιμετρικά του επιβατικού λιμανιού από την Ακτή Ξαβερίου μέχρι την Ακτή Βασιλειάδη, δημοσιεύματα εμφανίζουν και τη ΣΤΑ.ΣΥ να εξετάζει, μεταξύ άλλων, την προοπτική ανέγερσης πολυτελούς ξενοδοχείου σε έκταση 36 στρεμμάτων, κοντά στον ΟΣΕ.
Δηλαδή, ενώ η πόλη είναι διάσπαρτη με «κουφάρια» κλειστών ξενοδοχείων στη Καστέλα και σε άλλες προνομιακές περιοχές εμφανίζεται να «αντέχει» τη δημιουργία συνολικά πέντε ξενοδοχείων γύρω από το λιμάνι, από τα οποία τουλάχιστον τα τρία για υψηλών απαιτήσεων τουρισμό, με 5 αστέρια.
Την ίδια ώρα, εκτός από τον ΟΛΠ, που σχεδιάζει να κατασκευάσει εμπορικό κέντρο σε χώρο του λιμανιού, εμφανίζεται, πάλι από δημοσιεύματα, και η ΓΑΙΟΣΕ να ενδιαφέρεται να δημιουργήσει εμπορικό κέντρο στον τερματικό σταθμό του Προαστιακού στον Πειραιά.
Η προκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης του ακινήτου αναμένεται εντός του 2019 και αφορά τη δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου της τάξεως των 50.000 τ.μ., με ύψος επένδυσης περίπου τα 70 εκατ. ευρώ, ενώ σε αυτό θα φιλοξενούνται περί τα 90 - 100 καταστήματα.

@ Πρόβλεψη: Αυτά τα σχέδια επί… χάρτου θα «παίξουν» πολύ προεκλογικά. Κρατάτε όμως… μικρό καλάθι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις