Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ποιοί δικαιούνται δωρεάν βασικά είδη διατροφής για τα Χριστούγεννα στο Δήμο Πειραιά- Τα δικαιολογητικά

Βασικά είδη διατροφής αξίας περίπου 60 € θα προσφέρει σε περίπου 1.000 οικονομικά αδύναμους πολίτες ο Δήμος Πειραιά ενόψει των Χριστουγέννων.
Συγκεκριμένα, στη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε, ομόφωνα, να διατεθούν 59.967 € «για την προμήθεια βασικών ειδών διατροφής τα οποία θα διανεμηθούν μέσω διατακτικών σε οικονομικά αδύνατους δημότες και κατοίκους, εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων».
Σύμφωνα με την απόφαση στόχος είναι η διανομή να γίνει σε περίπου 1.000 οικονομικά αδύνατους πολίτες. Μια απλή πράξη δείχνει ότι για κάθε πολίτη η διατακτική θα είναι αξίας περίπου 59- 60 €.
Ωστόσο, το ύψος της αγοραστικής αξίας των ισόποσων διατακτικών μπορεί τελικά να είναι υψηλότερο καθώς θα καθοριστεί από τον αριθμό της προσέλευσης των δικαιούχων, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισθέντος ποσού.
Η διαδικασία: Ο δικαιούχος θα παραλαμβάνει την διατακτική από το Δήμο με βάση τα δικαιολογητικά που θα προσκομίζει (πρόσφατη φορολογική δήλωση & εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης, δήλωση ΕΝΦΙΑ, βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση ανεργίας, πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ κ.λπ.) και στη συνέχεια θα την παραδίδει στον προμηθευτή, που θα έχει αναδειχθεί, για την δωρεάν παραλαβή των βασικών ειδών διατροφής, αξίας όση αναγράφεται στη διατακτική.
Προσοχή: Σε περίπτωση που δικαιούνται διατακτική ένα ή περισσότερα άτομα του ίδιου νοικοκυριού (διαμονή στην ίδια κατοικία), θα δοθεί αποκλειστικά και μόνον μια διατακτική.
Τα κριτήρια: Για την χορήγηση διατακτικής- τροφίμων θα λαμβάνονται υπόψη τα παρακάτω κριτήρια :
1.  Το ύψος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος του δικαιούχου και των συνοικούντων µε αυτόν ατόμων, που προκύπτει από το πρόσφατο εκκαθαριστικό της εφορίας του
2.  Τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της η οικογένεια.
3.  Πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ.
4.  Ο αριθμός των προστατευμένων µελών της οικογένειας .
5.  Η ανεργία του δικαιούχου ή των µελών της οικογένειάς του. 
Οικονομικά κριτήρια:
Όπως καθορίστηκε τα οικονομικά κριτήρια που πρέπει να πληρούνται είναι τα εξής:
Για ένα άτομο ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.600 €
Για 2 άτομα                   μέχρι 4.800€
Για 3 άτομα                   μέχρι 6.000€
Για 4 άτομα                   μέχρι 7.200€
Για 5 άτομα                   μέχρι 8.400€
Για 6 άτομα                   μέχρι 9.600€ κ.ο.κ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις