Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Το «πράσινο» λεωφορείο της ανακύκλωσης... στάθμευσε στο Πέραμα

Για τρίτη συνεχή εβδομάδα έχει… σταθμεύσει στο Πέραμα το πρώτο πανευρωπαϊκά «Κινητό Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης», στο πλαίσιο μιας διαδρομής σε όλη την Ελλάδα.
Η παράταση της παραμονής του «πράσινου» οχήματος μέχρι την Παρασκευή 19/10 έγινε λόγω της εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής των μαθητών και της τοπικής κοινωνίας στις δράσεις του Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης και κατόπιν σχετικών αιτημάτων από τα σχολικά συγκροτήματα που δεν έχουν προλάβει να επισκεφτούν το Κινητό Κέντρο.
Το όχημα που βρίσκεται στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου και «Πρόνοιας» έχει αναπτυχθεί στο  πλαίσιο του «Ατομικού Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Έχει την έγκριση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.
Η ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του «Κινητού Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελ, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.
ΦΕΡΤΕ πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες,
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙΤΕ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ και ΚΕΡΔΙΣΤΕ μοναδικά δώρα!
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
09:00 - 17:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις