Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Και ξαφνικά ξέσπασε στοιν Πειραιά.. καταιγίδα εκδηλώσεων- συζητήσεων για τις σχέσεις πόλης και λιμανιού!

Και ξαφνικά, όλοι στον Πειραιά άρχισαν ν΄…  αναζητούν τις σχέσεις του λιμανιού και της πόλης.
Η αρχή έγινε σε εκδήλωση για τα 18 χρόνια λειτουργίας του site portnet.gr (σ.σ. με την ευκαιρία, να τα εκατοστήσει…), όπου έγινε συζήτηση με θέμα: «Πόλη και Λιμάνι: Μία σύνθετη εξίσωση».
Ακολουθεί άλλη εκδήλωση- επιστημονικό συμπόσιο, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο, από την Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας με τίτλο: «Πειραιάς: Το λιμάνι και η πόλη» και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Pireas2day.blogspot.gr προγραμματίζεται, για τον ίδιο μήνα, και τρίτη εκδήλωση με σχετικό θέμα από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά….
Ειδικά, για την εκδήλωση της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, που έχει ιδρύσει η Σχολή Μωραΐτη και προβάλλεται από την επίσημη σελίδα του Δήμου Πειραιά δεν μπορεί κανένας να μην παρατηρήσει ότι στην περιγραφή του περιεχόμενου γίνεται μια… σουρεαλιστική σύνδεση του αρχαίου Πειραιά, του προσφυγικού, της πολεοδομικής ανάπτυξής του με τον ΟΛΠ, τη Ναυτιλία, τη… Cosco και τον… Ολυμπιακό!!
Τέλος, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι και οι τρεις εκδηλώσεις συνδέονται και με μια σειρά πρόσωπα, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, παίρνουν μέρος σ’ αυτές.
Για παράδειγμα:
•    Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά Κώστας Χλωμούδης ήταν βασικός ομιλητής στη συζήτηση του Portnet και θα είναι και στην επόμενη της παραπάνω Εταιρείας (σ.σ θα είναι και στη τρίτη της ΠΕ Πειραιά;).
•    Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης ήταν βασικός ομιλητής στην εκδήλωση του portnet, δεν αναφέρεται στην επόμενη αλλά σίγουρα θα είναι ομιλητής σε αυτή της ΠΕ Πειραιά.
•    Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης έκανε χαιρετισμό στην πρώτη εκδήλωση, θα είναι ομιλητής στη δεύτερη και είναι άγνωστο εάν θα είναι στην τρίτη κατά σειρά.
•    Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Ν. Μπελαβίλας ήταν παρών στην πρώτη εκδήλωση, θα είναι εκ των ομιλητών στη δεύτερη και πιθανόν να βρίσκεται και στη τρίτη.
Τα ίδια με τον κ. Μπελαβίλα ισχύουν και για τους δημοτικούς συμβούλους Πειραιά Πέτρο Κόκκαλη και Ειρήνη Νταϊφά, για τους οποίους δεν θα διακινδυνέψουμε πρόβλεψη για το εάν είναι ή όχι στη τρίτη εκδήλωση.

@ Για να μην αδικήσουμε κανέναν: Δεν θεωρούμε ότι αυτές οι συζητήσεις γίνονται με... φόντο τις επερχόμενες εκλογές. Απλά, για κάποιους λόγους γίνονται καθυστερημένα και δεν έχουν κανένα νόημα πλέον. Τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εάν είχαν γίνει πριν την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, οπότε η πόλη θα ήξερε τι να διεκδικήσει από τον όποιον αγοραστή. Τώρα, το... πλοίο έφυγε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις