Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Νέο αθλητικό συγκρότημα στο χώρο των γυναικείων φυλακών. Πότε θα είναι έτοιμο και ποιά αθλήματα θα υποστηρίξει

Ένα νέο αθλητικό συγκρότημα θ’ αποκτήσει ο Κορυδαλλός, σε μια έκταση 10 στρεμμάτων, των γυναικείων φυλακών, που απελευθερώθηκε, πέρυσι, με την συμβολική κατεδάφιση της μάντρας, στην λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη.
Συγκεκριμένα, πρόκειται να κατασκευαστούν κλειστό γυμναστήριο - κολυμβητήριο καθώς και δύο γήπεδα αντισφαίρισης δίπλα από το αθλητικό κέντρο «Θεόδωρος Πούτος», μετά και από την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το σχετικό έργο από την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Κορυδαλλού και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού / Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 8.389.840 ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής. Όσο για την ολοκλήρωσή του, το συγκρότημα προβλέπεται να είναι έτοιμο σε περίπου 2 χρόνια μετά την υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης, δηλαδή στα τέλη του 2020.
Ειδικότερα, πρόκειται να κατασκευαστούν:
•    Κλειστό γυμναστήριο - κολυμβητήριο με επιφάνεια κάλυψης 1.570 τ.μ., με κερκίδα δυναμικότητας 225 θεατών.
•    Δύο γήπεδα αντισφαίρισης (τένις) περιμετρικά των οποίων προβλέπεται η κατάλληλη περίφραξη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της ΓΓΑ για το άθλημα.
•    Κατασκευές στον περιβάλλοντα χώρο (περιφράξεις, θέσεις στάθμευσης, πύλες εισόδου - εξόδου αθλητών και θεατών με έμφαση στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία, κλίμακες, ράμπες και διάδρομοι κυκλοφορίας, υπόγεια δεξαμενή όμβριων και φυτεύσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις