Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Κρουαζιέρα θα σε πάω... Τι θα δείτε, πως θα περάσετε μέσα σε ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Βλέποντας ένα εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο «δεμένο» στο λιμάνι του Πειραιά έχει σκεφτεί κανένας τι υπάρχει στο εσωτερικό του;
To Pireas2day.blogspot. gr επισκέφθηκε, τη Τρίτη 9/10, το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο «Costa Luminosa» και έχει απαντήσεις.
Η πρώτη «γνωριμία» με το πλοίο, που κατασκευάστηκε το 2009 και έχει μήκος 294 μέτρα, περίπου όσο δύο γήπεδα ποδοσφαίρου, αφήνει άριστες εντυπώσεις.
Άλλωστε η κατασκευή κόστισε 455 εκατομμύρια δολάρια. Και αυτό από μόνο του κάτι λέει...
Στο εσωτερικό του κυριαρχεί το γυαλί και η ιταλική σχεδιαστική φινέτσα. Το 85% των καμπινών του έχει παράθυρο ή βεράντα προς τη θάλασσα και μόνο το 15% είναι εσωτερικές καμπίνες.
Όμως, η όλη εικόνα των 12 καταστρωμάτων, που διατίθενται για τους επιβάτες παραπέμπει περισσότερο σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο παρά σε ένα πλοίο, όπως τα συνηθισμένα επιβατικά, που ξέρουμε στην ακτοπλοΐα.
Άλλωστε και τα μεγέθη είναι πολύ μεγάλα:
•    Στις 1.130 καμπίνες του μπορούν να φιλοξενηθούν 2.260 επιβάτες. Επίσης στο πλοίο υπάρχει πλήρωμα 971 ατόμων και σε κάθε ταξίδι περίπου 50 με 60 άτομα για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα (ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί, ακροβάτες κ.α), οι οποίοι εναλλάσσονται.
Δηλαδή, καθημερινά στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου κινούνται περίπου 3.300 άτομα, όσο είναι ο πληθυσμός π.χ της Ύδρας!
Το κόστος της κρουαζιέρας εξαρτάται, κυρίως, από την καμπίνα που θα επιλέξει κάποιος. Οι 662 καμπίνες διαθέτουν ιδιωτικά μπαλκόνια και 52 έχουν χώρο spa. Προφανώς, οι φθηνότερες είναι οι εσωτερικές καμπίνες.

Εξωτερική καμπίνα με μπαλκόνι
Ο επιβάτης στο «Costa Luminosa» είναι βέβαιο ότι δεν θα πλήξει, αφού μπορεί να περάσει την ώρα του σε κάποιο από τα 11 μπαρ, που διαθέτει, παίρνοντας ένα βιβλίο από τη δανειστική βιβλιοθήκη, σε μια από τις δύο πισίνες (κλειστή, με ανασυρόμενο γυάλινο θόλο στην οροφή και μια μεγάλη οθόνη), στο 4D κινηματογράφο, στην αίθουσα θεάτρου, χωρητικότητας 800 θέσεων, με δύο παραστάσεις την ημέρα, στη ντισκοτέκ, στο καζίνο, στα καταστήματα- ένα μικρό mall το χαρακτήρισε κάποιος-  ή κάνοντας βόλτες στους πολυτελείς και ευχάριστους χώρους του.
Στα «δυνατά χαρτιά» του πλοίου τα τέσσερα εστιατόριά του αλλά και το Samsara Spa, ένα γυμναστήριο, με τα πλέον σύγχρονα όργανα γυμναστικής σε τρία επίπεδα, που έχει πισίνα θαλασσοθεραπείας, αίθουσες περιποίησης, σάουνα, χαμάμ και σολάριουμ UVA.


Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτακόπουλος, από το Cruiseway Travel, ένα εξειδικευμένο Ταξιδιωτικό Οργανισμό για την Κρουαζιέρα στην Ελλάδα, απαντώντας σε ερώτηση του Pireas2day εξήγησε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των επιβατών κρουαζιέρας έχει μικρύνει αισθητά. Πολλά νιόπαντρα ζευγάρια και γενικότερα νέοι ηλικίας 30 και 35 ετών έχουν αρχίσει και στην Ελλάδα να ενδιαφέρονται για προγράμματα κρουαζιέρας.
Ο ίδιος μας είπε ότι ανάλογα την περίοδο τα προγράμματα κρουαζιέρας προσαρμόζονται. Για παράδειγμα, η κρουαζιέρα στη Δυτική Μεσόγειο, που προβλέπει διανυκτέρευση στην Ίμπιζα είναι πολύ δημοφιλής σε άτομα των λεγόμενων δυναμικών ηλικιών.
Γενικά, πάντως, τα προγράμματα της Costa απευθύνονται κατ’ εξοχήν σε οικογένειες, παρέχοντας ειδικά προγράμματα απασχόλησης για παιδιά και προσφορές στις τιμές ενώ το πλοίο διαθέτει ειδικούς χώρους για μικρά παιδιά, με ειδικούς παιδαγωγούς.


Ιδιαίτερα σημαντικό είναι από τις 9/10 μέχρι τις 11/12 οι Έλληνες έχουν τη δυνατότητα να επιβιβαστούν και να αποβιβαστούν στον Πειραιά απολαμβάνοντας ένα ταξίδι στο Κατάκολο, με επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία, στα δαντελωτά παράλια της Κροατίας, τη περίφημη Δαλματική ακτή, με αποβίβαση στο Κότορ και στο Σπίτ, στη Βενετία- δεν χρειάζονται λόγια- στο Μπάρι και επιστροφή στον Πειραιά.
Σε αυτά τα προγράμματα βρίσκεται στο πλοίο Έλληνας πλοιοσυνοδός ενώ και οι κατάλογοι έχουν και την ελληνική γλώσσα.
Στο ξεκίνημα αυτών των 8ημερων κρουαζιέρων αναχώρησαν, τη Τρίτη 9/10, 52 Έλληνες, οι οποίοι θα μείνουν σε 22 καμπίνες.
Καλό ταξίδι…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις