Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Περίεργη έκρηξη στο ναυτιλιακό κέντρο του Πειραιά. Τα ερωτηματικά

«Φως» στις σκοτεινές πλευρές της επίθεσης, που έγινε, στις 2 μετά τα μεσάνυχτα, με εκρηκτικό μηχανισμό στο ναυτιλιακό κέντρο του Πειραιά, προσπαθούν να ρίξουν οι αστυνομικές αρχές.
Τα ερωτηματικά, που προσπαθούν να απαντήσουν, σε πρώτο χρόνο, οι αρχές είναι:

1. Ποιος ήταν ο στόχος της επίθεσης.
2. Τι εκρηκτικός μηχανισμός χρησιμοποιήθηκε και κυρίως εάν έχει χρησιμοποιηθεί παρόμοιος σε άλλη ανάλογη ενέργεια.
Είναι αξιοσημείωτο ότι δεν προηγήθηκε της ενέργειας προειδοποιητικό τηλεφώνημα ούτε έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης, όπως συμβαίνει συνήθως από δράστες, που κινούνται από πολιτικούς λόγους. Χωρίς, πάντως, να έχει αποκλειστεί και η παραπάνω εκδοχή εξετάζεται, με πολύ προσοχή, οι δράστες να είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου και να τα κίνητρά τους να εστιάζονται σε ανάλογα θέματα.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχει γίνει γνωστό ότι η έκρηξη σημειώθηκε στη διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Νοταρά. Λίγο νωρίτερα, είχε φανεί ένα ΙΧ, που κινείτο επί της οδού Φιλελλήνων. Στη συμβολή με τη οδό Νοταρά κατ’ άλλα μαρτυρίες ένα άτομο κατέβηκε και άφησε έναν εκρηκτικό μηχανισμό και κατ’ άλλες πέταξε τον μηχανισμό μέσα από το ΙΧ, ΄που ανέπτυξε ταχύτητα και εξαφανίστηκε.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε δύο ή τρία σταθμευμένα ΙΧ και στην είσοδο πολυκατοικίας, επί της οδού Φιλελλήνων, όπου στεγάζεται μια Δ.Ο.Υ. και γνωστή δικηγορική εταιρεία, με κύριο αντικείμενο τα ναυτιλιακά. Επίσης, εκεί υπάρχει και υποκατάστημα τράπεζας. Ευτυχώς, δεν υπήρχε τραυματισμός.
Οι αστυνομικοί, που έσπευσαν, συνέλεξαν υπολείμματα του μηχανισμού για να διαπιστωθεί το είδος του (δυναμίτης, χειροβομβίδα, γκαζάκι ή κάτι άλλο) και με καταθέσεις επιδιώκουν να εντοπίσουν το στόχο των δραστών.

@ Τη δεκαετία του 1980 και νωρίτερα για κάτι τέτοιο οι εφημερίδες θα αφιέρωναν σελίδες επί σελίδων για πολλές ημέρες, Τώρα, στην καλύτερη περίπτωση να διαβάσουμε κάποιο δίστηλο, Εθισμός της κοινωνίας στις παράνομες πράξεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις