Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018

Ποιες παιδικές χαρές ανακατασκευάζει ο Δήμος Κορυδαλλού

Ο ένας μετά τον άλλο οι Δήμοι της περιοχής του Πειραιά αποκαθιστούν παιδικές χαρές, ώστε να πληρούν τις νέες αυστηρές ποιοτικές προδιαγραφές…
Αυτή την φορά είναι η σειρά του Κορυδαλλού, να γνωστοποιήσει την πρόοδο του έργου της ανακατασκευής παιδικών χαρών. Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο σε αυτή τη φάση υλοποιείται, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ένα μεγάλο πρόγραμμα ανάπλασης 18 παιδικών χαρών σε ισάριθμες πλατείες της πόλης.

Με την τοποθέτηση ξύλινων περιφράξεων, την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού με νέα κατάλληλα φωτιστικά, την τοποθέτηση ειδικού τάπητα ασφαλείας και με τα νέα σύγχρονα  όργανα παιχνιδιού με βάση το ξύλο, οι νέες παιδικές χαρές του Κορυδαλλού συμβάλλουν στην καλύτερη αλλά κυρίως στην πιο ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών και την αισθητική αναβάθμιση των πλατειών.
Παράλληλα, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αντικατάσταση των οργάνων όλων των παιδικών χαρών του Δήμου με νέα, σύγχρονα και ασφαλή, μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Συνολικά έως σήμερα έχουν παραδοθεί 14 σύγχρονες παιδικές χαρές, ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται άλλες 4.
Έως τώρα έχουν ανακατασκευασθεί οι παιδικές χαρές στις πλατείες Ελ. Βενιζέλου, Αγ. Γεωργίου, Δ. Κουμπάκη, Μητέρας, Μαρδοχαίου Φριζή, Άνω Δεξαμενής, Έλληνα Δασκάλου, Αλέκου Παναγούλη, στην οδό Ποταμού, στο τρίγωνο Ηλείας και Χειμμάρας, Σκρα και σε άλλα σημεία της πόλης.
Τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες στην πλατεία Αλησμόνητων Πατρίδων (παλιό Νεκροταφείο) και ακολουθούν οι παιδικές χαρές στις πλατείες Μερκάτη, 25ης Μαρτίου και στην περιοχή Κακοσούλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις