Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ξεκινάει η ανάπλαση της έκτασης στο Καστράκι Δραπετσώνας. Αναδείχθηκε ο ανάδοχος

Αρχίζει το έργο της ανάπλασης της έκτασης του Καστρακίου Δραπετσώνας, όπου θα δημιουργηθεί ένας μεγάλος «πνεύμονας» πρασίνου και αναψυχής, αναβαθμίζοντας τόσο την περιοχή της Δραπετσώνας όσο και της όμορης του Πειραιά, προσελκύοντας επισκέπτες από όλους τους κοντινούς Δήμους και όχι μόνο.

Προ ημερών με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας αναδείχθηκε ο ανάδοχος του έργου (Κοινοπραξία ΟΛΥΜΠΙΟΣ Α.Τ.Ε. - ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ Ε.Π.Ε), που κατά τον διενεργηθέντα διαγωνισμό προσέφερε μέση έκπτωση 62,24%!
Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 3.568.668 ευρώ και καλύπτεται από εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής.
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία ενός νέου πάρκου στην όμορη περιοχή με τον αρχαιολογικό χώρο, με υποδομές πολιτισμού και αναψυχής (ανοικτό θέατρο, παιδική χαρά, αναψυκτήριο) και με ζώνες πρασίνου, με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.
Ο χώρος του Καστρακίου βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Δραπετσώνας και περικλείεται από την Ηετιώνεια Ακτή και την οδό Κανάρη.
Συγκεκριμένα, οι παρεμβάσεις περιλαμβάνουν:
την ανακατασκευή και διαμόρφωση συνολικά του περιβάλλοντος χώρου της περιοχής του Καστρακίου συνολικού εμβαδού 20.833,77 τ.μ.,
την αποπεράτωση του υφιστάμενου αναψυκτηρίου συνολικού εμβαδού 170,64 τ.μ.,
την αποπεράτωση του υφιστάμενου ανοικτού κυκλικού υπαίθριου θεάτρου πέντε βαθμίδων 300 θέσεων,
την κατασκευή νέας παιδικής χαράς συνολικού εμβαδού 497,20 τ.μ., \
εκτεταμένες φυτεύσεις πρασίνου και κατασκευή αρδευτικού δικτύου καθώς και ηλεκτροφωτισμό συνολικά για τον χώρο.

@Παρότι έχουμε ένα προβληματισμό για το πως θα υποστηριχτούν στη συνέχεια αυτές οι χρήσεις (τι παραστάσεις θα γίνονται στο θέατρο, πόσα ανοιχτά θέατρα "αντέχει" η πόλη κ.ο.κ) δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε ότι είναι ένα έργο αναβάθμισης μιας μεγάλης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις