Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Εγκαινιάζονται τη Δευτέρα 4/6 τα Ποσειδώνια 2018- Γιατί δεν επιστρέφουν στον Πειραιά

Την Δευτέρα 4 Ιουνίου εγκαινιάζεται η μεγάλη ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2018», που συμπληρώνει 50 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης.
Η έκθεση πραγματοποιείται, κάθε δύο χρόνια, στο Athens Metropolitan Expo, όπου γίνεται, από το 2004, μετά την μεταφορά της από τον Πειραιά λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου για να τη στεγάσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιουνίου.
Όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές η φετινή έκθεση καταγράφει ρεκόρ συμμετοχών, με 1.920 εκθέτες από 92 χώρες, που θα παρουσιάσουν στη παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.
Ανάμεσα στους εκθέτες είναι και 22 κράτη, που συμμετέχουν με εθνικά περίπτερα, για να παρουσιάσουν τα δικά τους ναυτιλιακά προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα εξειδικευμένο κοινό ναυτιλιακών στελεχών, αλλά και θεσμικών φορέων του κλάδου.
Η  Βραζιλία και η Πολωνία συμμετέχουν για πρώτη φορά με εθνικά περίπτερα στην έκθεση, πλάι σε ήδη καταξιωμένες, παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, και σε παραδοσιακούς ευρωπαϊκούς εκθέτες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία.
Στον κατάλογο των εκθετών συγκαταλέγονται ακόμα η Azerbaijan Caspian Shipping, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Αζερμπαϊτζάν, η Bahri, η κρατική ναυτιλιακή εταιρεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας και η International Maritime Industries, το νέο κολοσσιαίο ναυπηγείο  της Saudi Aramco – όλοι τους επέλεξαν τα Ποσειδώνια 2018 ως το παγκόσμιο φόρουμ όπου θα παρουσιάσουν τη νέα τους εταιρική ταυτότητα. Ακόμη και η Cruise Lines International Association (CLIA) θα συμμετάσχει φέτος στα Ποσειδώνια 2018, κάνοντας το ντεμπούτο της σε μια έκθεση που δεν έχει θέμα την κρουαζιέρα.
Η λίστα των εκθετών διευρύνεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, με μια μεγάλη γκάμα εταιρειών, από την AIRBUS Defence και την Space Geo, μέχρι τη MAN Trucks και την SAP που αποτελεί το βαρύ πυροβολικό στον τομέα του ERP, και από την Gazpromneft Lubricants και τις μεγάλης εξειδίκευσης εταιρείες πρόγνωσης καιρού Weathernews και Storm Geo, μέχρι τα ελληνικά λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Βόλου που θα έχουν την πρώτη ανεξάρτητη συμμετοχή τους στα φετινά Ποσειδώνια.
Ξεχωριστή θέση στα Ποσειδώνια 2018 κατέχει το πληθωρικό πρόγραμμα συνεδρίων και σεμιναρίων, με περισσότερες από 40 ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, σεμινάρια, ομιλίες και διασκέψεις για όλα τα κρίσιμα θέματα της ναυτιλιακής αγοράς, το οποίο καθορίζει για άλλη μια φορά την παγκόσμια ναυτιλιακή ατζέντα και προβάλλει τις προοπτικές μιας βιομηχανίας που βρίσκεται στο επίκεντρο των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων.
«Το αμείωτο ενδιαφέρον των εκθετών, των εμπορικών επισκεπτών και των συνέδρων που συμμετέχουν στα Ποσειδώνια ενισχύεται από τη συνεχή επενδυτική δραστηριότητα των Ελλήνων πλοιοκτητών, οι οποίοι σταθερά και συλλογικά ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ναυτιλίας», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

@ Για να μην τρέφουμε αυταπάτες: Για να επιστρέψει αυτή η έκθεση στον Πειραιά χρειάζεται η πόλη να αποκτήσει εκθεσιακό κέντρο ανάλογης χωρητικότητας με το Athens Metropolitan Expo. Μετά το ξανασυζητάμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις