Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Υψηλές τιμές καυσίμων προβλέπονται μέχρι τέλος του έτους. Οι λόγοι που αυξήθηκε η τιμή τους

Ενώ η αμόλυβδη βενζίνη πλησιάζει, κυρίως σε νησιά και επαρχιακές πόλεις, τα 2 ευρώ το λίτρο, οι προβλέψεις για τις τιμές των καυσίμων παραμένουν ανησυχητικές.
Συγκεκριμένα, ναυτιλιακοί αναλυτές, που παρακολουθούν το θέμα, καθώς σχετίζεται άμεσα με την ναυλαγορά των δεξαμενοπλοίων, προβλέπουν ότι δεν θα υπάρξει άμεση μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου και κατ’ επέκταση της βενζίνης ή του επεξεργασμένου πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης.
«Οι δείκτες τιμών πετρελαίου δείχνουν ότι οι τιμές του πετρελαίου δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα», αναφέρεται στην εβδομαδιαία ανάλυση του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny για τη ναυλαγορά, που υπογράφει ο ναυτιλιακός αναλυτής κ. Ν. Ζαννίκος.
Όπως σημειώνεται στην ανάλυση οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν εξαιτίας τριών βασικών παραγόντων:
1.    Την απόφαση των κρατών- μελών του ΟΠΕΚ και των μη μελών του ΟΠΕΚ να περιορίσουν την παραγωγή αργού πετρελαίου από τις αρχές του 2017 μέχρι τα τέλη του 2018, η οποία προκάλεσε μείωση των παγκόσμιων αποθεμάτων,
2.    Τη ταχεία πτώση της παραγωγής της Βενεζουέλας λόγω της οικονομικής κρίσης της χώρας. Και
3.    Την αναμενόμενη επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.
Η προσεχής συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ και του ΟΠΕΚ στη Βιέννη τον επόμενο μήνα δημιουργεί προσδοκίες καθώς το κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι η πολιτική εφοδιασμού.
Πάντως, οι δείκτες τιμών πετρελαίου δείχνουν ότι οι τιμές του πετρελαίου δεν πρόκειται να πέσουν σύντομα.
Οι μελλοντικές τιμές του πετρελαίου, με συμβόλαια Brent και WTI που λήγουν τον Ιούνιο του 2018, διαπραγματεύονταν, στις 24 Μαΐου, στην περιοχή των 78,8 και 70,71 δολ., αντίστοιχα.

@ Άσχημα τα… μαντάτα! Και να θυμηθεί κανένας στις αρχές των μνημονίων 2010- 2011, κάποιους τηλεαστέρες (ευτυχώς, εξαφανισμένους πλέον) που προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι κακώς είχαμε φθηνή βενζίνη (κατ’ αυτούς τη πιο φθηνή βενζίνη στην Ευρώπη) και γι’ αυτό επιβαλλόταν (!) να μπουν οι φόροι, που επιβλήθηκαν με το πρώτο μνημόνιο και συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Τι θυμάμαι τώρα;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις