Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Μουσική παράσταση στο Πέραμα, θεατρική παράσταση στο Κερατσίνι και Γιορτή Μπύρας στον Πολυχώρο Δραπετσώνας. Δείτε το πρόγραμμα

Συνεχίζονται στο Πέραμα και στο Κερατσίνι- Δραπετσώνα οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του φθινοπώρου με πλούσιο πρόγραμμα και με Γιορτή Μπύρας στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Με την μουσική παράσταση «Από τον Μάρκο στο Μίκη» της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση, συνεχίζονται την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, στις 9:00 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ»,  οι πολιτιστικές εκδηλώσεις  του  Δήμου Περάματος.
Συμμετέχουν οι ερμηνευτές Ηλίας Κλωναρίδης, Θεοδοσία Στίγκα, Σωτήρης Δογάνης και μουσικοί από τη λαϊκή ορχήστρα της εκπομπής της ΕΡΤ1 «Νύχτα στάσου», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Στρατηγού.
Όλοι μαζί ενώνουν τις δυνάμεις τους συνδέοντας με ευαισθησία εποχές, ήχους και συναισθήματα που ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από ένα μυσταγωγικό οδοιπορικό που πραγματεύεται την αναβάπτιση του χθες στο σήμερα και στην προοπτική του αύριο.
Το θεματικό αυτό υπερθέαμα συστήνει μια αέναη περιήγηση στο χωροχρόνο του ρεμπέτικου τραγουδιού με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Βαμβακάρη, στη μουσική «επανάσταση» που σήμαιναν τα τραγούδια του δυο δεξιοτεχνών στο μπουζούκι Μανώλη Χιώτη και Γιώργου Ζαμπέτα και στα διαχρονικά έργα των κορυφαίων μας συνθετών, Άκη Πάνου, Δήμου Μούτση, Γιάννη Σπανού και Μίκη Θεοδωράκη, τα τραγούδια των οποίων «αγγίζουν» τον αιώνα.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ: Άννα Μπιθικώτση
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ηλίας Κλωναρίδης, Θεοδοσία Στίγκα, Σωτήρης Δογάνης
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Δημήτρης Γαλίτης (κλασική και ακουστική κιθάρα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι, μπαγλαμάς, τζουράς), Γιώργος Τσουπάκης (ντραμς)
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κώστας Νικολόπουλος
ΣΕΝΑΡΙΟ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Άννα Μπιθικώτση
ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Νίκος Στρατηγός
Η θεατρική ομάδα Κερατσινίου - Δραπετσώνας "INDIGO" παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Μια λύση πρέπει να υπάρχει»  το Σάββατο 28/9 και την Κυριακή 29/9  στις 8.30μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο "Αντώνης Σαμαράκης"  ( Μικράς Ασίας 24 Κερατσίνι )
Με σενάριο τη σύνθεση 4 θεατρικών έργων του Μπρέχτ που περιγράφουν τους πολέμους, την ακρίβεια, τον έλεγχο των ΜΜΕ και γενικότερα τις πολιτικοκοινωνικές συνθήκες του τότε, που επικρατούν όμως και σήμερα γύρω μας,  η θεατρική παράσταση "ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ"  θα προσπαθήσει να διεγείρει την σκέψη για να βρούμε όλοι μαζί τη λύση !
Σύνθεση, δραματουργική επεξεργασία κειμένων, επιμέλεια μουσικής, κουστουμιών, μουσικής  : Χαριτωμένη Αντώνογλου
Σκηνικά : Δαμιανός Τσαρουχάς, Αντώνης Βουρδάμης
Κοστούμια : Δέσποινα Τσιρίδου
Παίζουν : Μιχάλης Κοτάκης, Μαρία Κατοπόδη, Χρήστος Τσαγκαρίδης, Δέσποινα Τσιρίδου, Αντώνης Βουρδάμης, Χαριτωμένη Αντώνογλου,  Δαμιανός Τσαρουχάς, Νικολέτα Κατσιδονιώτη, Απόλλων Μπουζουράκης
Ήχοι, Φώτα : Αικατερίνη Βλάχου   
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
• Τέλος ο  Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος Μανιατών και Φίλων "Η ΜΑΝΗ" σε συνδιοργανώνει  με τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας  την 2η ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΥΡΑΣ ενώ ο αγαπημένος τραγουδιστής Δημοτικών Τραγουδιών Παναγιώτης Λαλέζας θα  αναβιώσει την Ελληνική Παραδοσιακή μουσική.
Οι λάτρεις της καλής μπύρας, αλλά κυρίως της ανθρώπινης επικοινωνίας, συναντώνται στον Πολυχώρο Λιπασμάτων σε ένα γλέντι με πολλή μουσική, χορό, μανιάτικες γεύσεις και φυσικά … άφθονη μπύρα από τη λακωνική ΝΕΜΑ BEER.
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στον Πολυχώρο Λιπασμάτων ( ΣΙΛΟ )
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις