Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Ποιούς ψήφισαν για ευρωβουλευτές οι πειραιώτες σε Α και Β Πειραιά. Ποιοί από αυτούς εκλέχτηκαν

Τις δικές τους προτιμήσεις έδειξαν να έχουν οι πειραιώτες σε ότι αφορά την εκλογή ευρωβουλευτών.
Ιδιαίτερα στη Νέα Δημοκρατία οι πειραιώτες εξέλεξαν στους 7 νέους ευρωβουλευτές του κόμματος πρόσωπα, που δεν κατάφεραν, σε πανελλαδικό επίπεδο, να εκλεγούν, στον ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε μόνο μια διαφοροποίηση σε σχέση με την σειρά εκλογής, όπως και στο ΠΑΣΟΚ ενώ στο ΚΚΕ η «γραμμή» φάνηκε συμπαγής, με αποτέλεσμα και στις δύο περιφέρειες του Πειραιά να έρχεται πρώτο το δίδυμο των ευρωβουλευτών, που επανεκλεχτηκε.
Ας δούμε, όμως, πως ψήφισαν οι πειραιώτες.
Στη Νέα Δημοκρατία:
Όπως και πανελλαδικά σε Α’ και Β’ Πειραιά πρώτος αναδείχθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. Αντίθετα στη δεύτερη θέση ενώ πανελλαδικά εκλέχτηκε το ιστορικό στέλεχος της παράταξης Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις δύο περιφέρειες του Πειραιά δεύτερη αναδείχθηκε η Ελίζα Βόζεμπεργκ (τρίτη πανελλαδικά) ενώ ο κ. Μεϊμαράκης περιορίστηκε στη τρίτη θέση.
Στη τέταρτη θέση πανελλαδικά εξελέγη ο Φρέντη Μπελέρης, ο οποίος αναδείχθηκε τέταρτος στην Α’ Πειραιά ενώ στη Β’ Πειραιά οι ψηφοφόροι την ήθελαν πέμπτο μετά την Ελεωνόρα Μελέτη.
Η Ελεωνόρα Μελέτη εξελέγη, πανελλαδικά, στη πέμπτη θέση ενώ οι ψηφοφόροι στην Α Πειραιά την ήθελαν στην έκτη θέση, μετά τη Νόνη Δούνια, η οποία δεν εξελέγη.
Από το ψηφοδέλτιο της Νέα Δημοκρατίας τις δύο τελευταίες, εκλόγιμες, θέσεις καταλαμβάνουν ο Μανώλης Κεφαλογιάννης και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας.
Στην Α’ Πειραιά εκτός της κ. Δούνια οι ψηφοφόροι ήθελαν στην έβδομη εκλογική θέση τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο (δεν εκλέγεται) και στην Β’ Πειραιά στην έκτη και έβδομη εκλόγιμη θέση τους Πύρρο Δήμα (δεν εκλέγεται) και Στέλιο Κυμπουρόπουλο, αντίστοιχα.
Στον ΣΥΡΙΖΑ:
Στην Α΄ και Β’ Πειραιά πρώτοι σε προτιμήσεις ήλθαν οι τέσσερις που εξελέγησαν τελικά, οι Κ. Αρβανίτης, Νικόλας Φαραντούρης, Νίκος Παππάς και Έλενα Κοντουρά. Η μόνη διαφορά ότι και στις δύο περιφέρειες του Πειραιά επέλεξαν την κ. Κουντουρά στη τρίτη θέση και στη τέταρτη το παλαιό μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού.
Στο ΠΑΣΟΚ επίσης υπήρξαν κάποιες διαφοροποιήσεις στη σειρά επιλογής. Πανελλαδικά εξελέγησαν οι Νίκος Παπανδρέου, Γιάννης Μανιάτης και Σάκης Αρναούτογλου. Όμως, στην Α΄ Πειραιά οι ψηφοφόροι έφεραν πρώτο τον κ. Μανιάτη, δεύτερο το Νίκο Παπανδρέου και τρίτο τον κ. Αρναούτογλου. Στη τέταρτη θέση αναδείχθηκε ο Φίλιππος Σαχινίδης ενώ πανελλαδικά αυτή την θέση κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς ενώ ο κ. Σαχινίδης αναδείχθηκε έκτος.
Αντίθετα, στη Β’ Πειραιά πρώτος ήταν ο κ. Παπανδρέου, δεύτερος ο κ. Αρναούτογλου και τρίτος ο κ. Μανιάτης. Επίσης και εδώ στη τέταρτη θέση αναδείχθηκε ένα άλλο πρόσωπο, ο Λευτέρης Καρχιμάκης, ο οποίος πανελλαδικά ήταν πέμπτος.
Στο ΚΚΕ δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις. Όπως και πανελλαδικά πρώτος αναδείχθηκε και στις δύο περιφέρειες του Πειραιά ο Λευτέρης Νικολάου- Αλαβάνος και δεύτερος ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις