Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Γιατί έγινε η αιματηρή συμπλοκή στις φυλακές Κορυδαλλού. Ποιός είναι το θύμα και ποιός ο δράστης

Αιματηρή συμπλοκή έγινε, το μεσημέρι της Τετάρτης 26/6, στη Δ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, με ένα νεκρό και έναν τραυματία.
Η αφορμή, όπως γράφεται, ήταν ένας καβγάς, που ξέσπασε ανάμεσα σε δύο ομάδες σκληρών κακοποιών για τη… ζέστη. Ειδικότερα, γράφεται ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κάλεσαν, γύρω στη 1 το μεσημέρι, τους κρατούμενους να μπουν στα κελιά τους.
Η μια ομάδα φαίνεται να συμφώνησε αλλά η άλλη να διαφώνησε. Άρχισε μεταξύ τους λογομαχία, πιάστηκαν στα χέρια τελικά βγήκαν τα μαχαίρια και τα ρόπαλα.
Ωστόσο, άλλες πηγές εκτιμούσαν πως το πιθανότερο είναι οι ουσιαστικοί λόγοι της συμπλοκής να βρίσκονται γύρω από την κυριαρχία στην πτέρυγα!
Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας κρατούμενος για υπόθεση ναρκωτικών με καταγωγή από το Κόσοβο ενώ βρήκε τον θάνατο ο 35χρονος Αλβανός Αλφόνς Ντότσι, που έφερε από χτυπήματα από κουζινομάχαιρο, το οποία βρέθηκε αργότερα στον χώρο.
Ο Ντότσι είχε τη φήμη σκληρού κακοποιού, που είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία και άλλα αδικήματα.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Ντότσι είχε σκοτώσει, το 2015, έναν επιχειρηματία κατά τη διάρκεια ληστείας στη Δυτική Αττική. Ο επιχειρηματίας είχε βρεθεί μέσα σε λίμνη αίματος με μια σφαίρα στο κεφάλι, μέσα σε αποθήκη ψιλικών, στην οδό Ωκεανίδος στην Ελευσίνα. Η δολοφονία εξιχνιάστηκε το 2017 και ο 35χρονος συνελήφθη.
Σε άλλη ληστεία είχε χτυπήσει με όπλο μια ηλικιωμένη στο κεφάλι, η οποία κατέληξε.
Έναν χρόνο αργότερα, το 2018, είχε αποδράσει στον Πειραιά λίγο πριν από την επιβίβαση κρατουμένων σε πλοίο με σκοπό τη μεταγωγή τους σε φυλακή της Κρήτης. Δύο ημέρες μετά τον εντόπισαν σε σπίτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου είχαν κάνει επέμβαση τα ΕΚΑΜ.
Μαζί του στην απόδραση ήταν ένας ακόμα Αλβανός, ονόματι «Νίκο», ο οποίος φέρεται να ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δράστης της δολοφονίας του Ντότσι στη διάρκεια της αιματηρής συμπλοκής μέσα στη φυλακή.
Ο 42χρονος «Νίκο» εκτίει ποινή για ανθρωποκτονία, καθώς έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός 35χρονου Αλβανού και του 23μηνών γιου του στην Καλαμάτα, το Νοέμβριο του 2011, εκτελώντας συμβόλαιο θανάτου μαφιόζου της Μεσσηνίας.

•   Με πληροφορίες από iefimerida, protothema, the toc, documentonews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις