Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Καταγγελία του ΚΚΕ: Αυξήσεις κατά 160% στα εισιτήρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων στα φέρι μπόουτ Περάματος- Σαλαμίνας!

Αυξήσεις- φωτιά ακόμα και κατά 160% καταγράφονται σε τιμές των εισιτηρίων για ΙΧ αυτοκίνητα στα φέρι μπόουτ της γραμμής Περάματος- Σαλαμίνας.
Αυτό καταγγέλλουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 10 βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνοντας ότι αυτό το ύψος των αυξήσεων αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα!
«Οι νέες αυτές αυξήσεις, έγιναν από τους πλοιοκτήτες με πρόσχημα την εγκύκλιο (2070.0/28541/2024) του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, για την μεταφορά οχημάτων που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα, η οποία ορίζει τα μέτρα που πρέπει να παίρνονται για να μπορεί να εισέλθει ένα αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό προκειμένου να είναι ασφαλές το ταξίδι, για το πλοίο, τους επιβάτες κλπ», καταγγέλλει το ΚΚΕ. Και σημειώνει:
«Από πουθενά ωστόσο δεν προκύπτει ότι τα συγκεκριμένα οχήματα πρέπει να πληρώνουν πολύ ακριβότερο εισιτήριο σε σχέση με τα συμβατικά».
«Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάφωρη και καταχρηστική αύξηση των εισιτηρίων  από τους πλοιοκτήτες των δυο κοινοπραξιών, που χωρίς καμία αιτία επέβαλαν τέτοια τεράστια αύξηση στα εισιτήρια», αναφέρουν οι βουλευτές. Και υπογραμμίζουν:
«Είναι, μάλιστα, πρόκληση από την μία να επιβάλουν τέτοιες αυξήσεις και από την άλλη να μην παίρνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας κατά την φόρτωση των οχημάτων στο καράβι, να μην είναι δυνατή η πρόσβαση ΑΜΕΑ και ηλικιωμένων στο χώρο των επιβατών»
Καταλήγοντας οι βουλευτές ρωτάνε τους συναρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας, Εργασίας και Οικονομίας τι μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη προκειμένου:
• Να μειωθούν τα εισιτήρια και τα ναύλα (οχημάτων - εμπορευμάτων) κατά 50% για όλους, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές.
• Να καταργηθεί η αύξηση του εισιτηρίου για τα ηλεκτρικά οχήματα
• Οι μετακινήσεις για άνεργους, φοιτητές, για στρατευμένους, για ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες να είναι δωρεάν.
• Να θεσπιστούν μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, εκπαιδευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό κ.ά.
• Να διασφαλιστεί η εργασία των ναυτεργατών με αύξηση των μισθών και βελτίωση των συνθηκών εργασίας, κατοχυρωμένα με Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και κοινωνική ασφάλιση.
• Να εξασφαλιστούν πλοία σύγχρονα και ασφαλή, με βελτίωση και διαμόρφωση σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, αποκλειστικά δημόσιων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις