Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

7 παρεμβάσεις- ανάσα για την Δ και Ε Κοινότητα του Πειραιά! Γιατί η αποχή έκανε εκεί ρεκόρ στις τελευταίες εκλογές

Πορεία… στις γειτονιές ξεκίνησε η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» με… αφετηρία τη Δ΄ και την Ε Κοινότητα.
«Με σύνθημα: «Γινόμαστε η φωνή της γειτονιάς» η παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες», επιδιώκοντας να χτίσει μια νέα σχέση με τους πολίτες, ξεκίνησε πορεία προς τη γειτονιά, με δράσεις και με την κατάθεση εφαρμόσιμων προτάσεων, για να βγουν οι γειτονιές από το περιθώριο και να γίνουν ζωντανά κύτταρα της πόλης», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης.
Στην πρώτη εξόρμηση, στη Δ΄ και στην Ε Κοινότητα, έγιναν με περιοδείες στις γειτονιές, συζητήσεις με πολίτες και ολοκληρώθηκε με εκδήλωση- συζήτηση στο πάρκο Δηλαβέρη.
«Από αυτή την δράση αναδείχθηκε, για άλλη μια φορά, ότι οι γειτονιές έχουν εγκαταλειφθεί και η ποιότητα ζωής των κατοίκων τους διαρκώς υποβαθμίζεται καθώς υπάρχει:
α) έλλειψη ελεύθερων χώρων και πρασίνου, με μια εφιαλτική αναλογία πρασίνου ανά πολίτη, μικρότερη από όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις, β) ανύπαρκτα πεζοδρόμια γεμάτα «παγίδες», γ) έλλειψη υποδομών, όπως αθλητικές εγκαταστάσεις, σχολικές αίθουσες και μέτρων πολιτικής προστασίας
», αναφέρει η παράταξη.
Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι σε αυτές τις δύο Κοινότητες καταγράφτηκαν, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής απ’ όλο τον Πειραιά  (67,39% στη Δ΄ Κοινότητα και 66,10% στην Ε΄ Κοινότητα) ενώ υπήρξαν εκλογικά τμήματα, που η αποχή ξεπέρασε το 80%!
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 4529ο εκλογικό τμήμα της Δ΄ Κοινότητας σε 490 εγγεγραμμένους ψήφισαν μόνο 70 (αποχή 85,71%). Ακόμα μεγαλύτερη αποχή που έφτασε στο 92,7% (!) σημειώθηκε στο 4613ο εκλογικό τμήμα της Ε Κοινότητας, όπου επί 453 εγγεγραμμένων ψήφισαν μόλις 33!

7 προτάσεις για παρεμβάσεις- ελπίδας
Μέσα σε αυτό το κλίμα η παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» βλέπει… φως!
«Παραμένουν αναξιοποίητες δυνατότητες, που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της. Και υπογραμμίζει ότι «πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα τα εξής έργα- παρεμβάσεις:
1) Να διαμορφωθεί «πράσινη ζώνη» κατά μήκος των περίπου τριών χιλιομέτρων της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής από τη Λεύκα μέχρι τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου, για την οποία παρότι υπάρχει συμφωνία από το 2018 με τον ΟΣΕ δεν έχει γίνει τίποτα.
2) Να αξιοποιηθούν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος τα οικόπεδα του ΟΣΕ και του «Ρετσίνα» (75 στρέμματα) και να αποτραπεί η παράδοσή τους σε ιδιωτικά συμφέροντα για τσιμεντοποίηση με σκοπό το κέρδος.
3) Να γίνει παρέμβαση για την συνολική αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου «Παπαδογιωργή» με την ανάδειξη του χώρου ως μνημείου του αντιδικτατορικού αγώνα.
4) Αξιοποίηση του οικοπέδου «Σαπόρτα» 7 στρεμμάτων στην οδό Θηβών.
5) Να ληφθούν μέτρα για τα επικίνδυνα εγκαταλελειμμένα οικήματα.
6) Να ολοκληρωθεί το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, του οποίου έχει σταματήσει η κατασκευή.
7) Να υπάρξει επαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση των γειτονιών με το κέντρο της πόλης και τους όμορους Δήμους.»
«Ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην εγκατάλειψη και στην περιθωριοποίηση των γειτονιών μας! Θέλουμε να ξαναδούμε τον Πειραιά ως πόλη όλων μας! Θέλουμε ζωντανές γειτονιές! Χωρίς άλλη επιβάρυνση με τσιμέντο! Με ποιότητα ζωής! Με ίσες ευκαιρίες για όλους τους δημότες!», καταλήγει η παράταξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις