Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

"Ημέρες Θάλασσας 2024": Από 24/5 μέχρι και 2/6 100 εκδηλώσεις στον Πειραιά. Αρχή με συναυλία των «ONIRAMA»

Με συναυλία των «ONIRAMA» θα ξεκινήσουν στις 24 Μαΐου οι εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας 2024», που θα γίνουν για δέκατη συνεχόμενη χρονιά στον Πειραιά.
Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, που θα γίνουν με ελεύθερη είσοδο, μέχρι την Κυριακή 2 Ιουνίου, οπότε θα ολοκληρωθεί η γιορτή με συναυλία της Γλυκερίας.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσιάστηκε, τη Δευτέρα 20/5, σε συνέντευξη τύπου, στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου και όπως κάθε χρόνο θα γίνουν εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, ξεναγήσεις σε σημεία ενδιαφέροντος εν πλω και ξηράς, Θέατρο Σκιών σε πλατείες του Δήμου, θερινό σινεμά για μικρούς και μεγάλους, αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι και τους εκπροσώπους του.
Ακόμη, περιβαλλοντικές και εκπαιδευτικές δράσεις καθαρισμό ακτών και ανακύκλωση σε αντικείμενα σχετικά με τη θάλασσα.
Επίσης, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης θα διοργανωθεί η «Γαλάζια Νύχτα», όπου τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ, καθώς και επίδειξη μόδας  στον προαύλιο  χώρο του Δημοτικού Θεάτρου με τη συμμετοχή εμπορικών καταστημάτων της πόλης.
Όσο για τη θρυλική περιοχή της Τρούμπας θα μετατραπεί σε ένα ατελείωτο «Street Party»!
Να σημειωθεί ότι, η Τριήρης «Ολυμπιάς» δένει και εφέτος στον Πειραιά, όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να θαυμάσουν το μοναδικό λειτουργικό αντίγραφο της αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ.
Επίσης, η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου θα δώσει έναν καλοκαιρινό αέρα χαράς  με τις νότες της στην πόλη.
Πρωταγωνιστής και στις εφετινές εκδηλώσεις των «Ημερών Θάλασσας», θα είναι η χαριτωμένη μασκότ- καρχαρίας, ο  Ζαχαρίας!
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2024, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  www.imeresthalassas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις