Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Δάκρυα για τα αθώα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών! Φωτό από τη διαμαρτυρία μνήμης στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Με σύνθημα «Τιμούμε τη μνήμη των θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών – απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες» η παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» πραγματοποίησε, σιωπηρή διαμαρτυρία στο Δημοτικό Θέατρο, με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τη τραγωδία, που στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους!
Η «ηχηρή» σιωπηρή διαμαρτυρία ήταν ένας πραγματικός φόρος τιμής για τα αθώα θύματα της τραγωδίας αλλά και ένα βροντερό αίτημα για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά και εάν βρίσκονται.
Η παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες» σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
"Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Ένας χρόνος χωρίς να έχει αποδοθεί καμία ευθύνη, με τους συγγενείς των αδικοχαμένων θυμάτων να βλέπουν την προσπάθεια συγκάλυψης των υπαιτίων από όλους τους φορείς εξουσίας.
Όμως στον αγώνα για δικαιοσύνη και δικαίωση οι οικογένειες δεν είναι μόνες τους. Έχουν δίπλα τους όλους και όλες εμάς τους απλούς πολίτες που σαν γροθιά συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε δίπλα τους και να απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες.
Χθες το απόγευμα η παράταξη μας μαζί με φίλους, μέλη, στελέχη της και δημότες της πόλης του Πειραιά βρέθηκε έξω από το Δημοτικό Θέατρο μέσα σε κλίμα
συναισθηματικής φόρτισης τίμησε την μνήμη των 57 νεκρών παιδιών. Σταθήκαμε σιωπηλοί δηλώνοντας πως δεν περνάει η συγκάλυψη. Θα διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος να αποδοθούν ευθύνες στους ενόχους.
Τα 57 θύματα είχαν ονοματεπώνυμο, είχαν οικογένεια, είχαν όνειρα, είχαν σχέδια για το μέλλον. Οφείλουμε όλοι να φροντίσουμε να μην ξεχαστούν ούτε τα ονόματά ούτε ο άδικος χαμός τους.
Θα επιμείνουμε μέχρι κάθε υπεύθυνος να πληρώσει το μερίδιο των ευθυνών που του αναλογεί
"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις