Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

Προσοχή! Εργα στη λεωφόρο Ποσειδώνος στο ύψος του Νέου Φαλήρου στις 20 και 21/2 φέρνουν κυκλοφοριακές αλλαγές

Η εκτέλεση εργασιών για την τοποθέτηση και την έναρξη της λειτουργίας ««Συστήματος ενόργανης παρακολούθησης δομικής ακεραιότητας σε πραγματικό χρόνο  (RTSHM)» φέρνει, την Τρίτη 20/2 και την Τετάρτη 21/2 προσωρινή και τμηματική διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί των κλάδων εξόδου της Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Νέου Φαλήρου.
Η τοποθέτηση του συγκεκριμένου συστήματος εντάσσεται στο πλαίσιο ενός προγράμματος, ύψους 120 εκατομμυρίων €, που εξελίσσεται σε 13 Περιφέρειες της χώρας για τη παρακολούθηση της δομικής απόκρισης επιλεγμένων γεφυρών, καθώς αυτή η εφαρμογή παρέχει την δυνατότητα της επί τόπου καταγραφή της συμπεριφοράς μίας κατασκευής.
Έτσι, με αυτόν τον τρόπο, παρέχονται στο μηχανικό αξιόπιστα δεδομένα από τα οποία προκύπτουν τυχόν αστοχίες και μπορεί να προσδιοριστεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δομή, η ασφαλής χρήση της καθώς και η εναπομείνασα ζωή της.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στην διάρκεια των διήμερων εργασιών θα γίνουν οι εξής κυκλοφοριακές αλλαγές στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Νέου Φαλήρου:
Την Τρίτη 20/02/2024 και ώρα 23:00΄ έως 06:00΄ της επομένης στο άκρο αριστερό άκρο της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, του αριστερού κλάδου εξόδου της Λ. Ποσειδώνος, προς Εθν. Μακαρίου, στο ρεύμα της προς Γλυφάδα, και στο τμήμα του κλάδου που βρίσκεται κάτωθι ακριβώς από το πλάτος του οδοστρώματος της γέφυρας της Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Πειραιά.
Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείταi από το εναπομείναν πλάτος του οδοστρώματος.
Την Τετάρτη 21/02/2024 και ώρα 23:00΄ έως 06:00΄ της επομένης στο αριστερό άκρο της λωρίδας κυκλοφορίας του δεξιού κλάδου εξόδου της Λ. Ποσειδώνος, προς Εθν. Μακαρίου, στο ρεύμα της προς Γλυφάδα, και στο τμήμα του κλάδου που βρίσκεται κάτωθι ακριβώς από το πλάτος του οδοστρώματος της γέφυρας της Λ. Ποσειδώνος στο ρεύμα προς Γλυφάδα.
Κατά την ανωτέρω διακοπή, η κυκλοφορία των οχημάτων (ΙΧΕΑ,δικύκλων) θα πραγματοποιείται από το εναπομείναν πλάτος του οδοστρώματος,
Για τα οχήματα μεγάλου όγκου (φορτηγά, λεωφορεία) θα πραγματοποιηθεί ολικός αποκλεισμός του κλάδου με το εξής εναλλακτικό δρομολόγιο:
Ομ. Σκυλίτση ή Τζαβέλλα  – (ευθεία) Λ. Ποσειδώνος Ν. Παραλιακή – (δεξιά) κλάδος εξόδου προς Σ.Ε.Ι.Φ. – κυκλικός κόμβος λίμνης Σ.Ε.Ι.Φ. – κλάδος εξόδου κυκλικού κόμβου λίμνης Σ.Ε.Ι.Φ. προς Εθν. Μακαρίου (υπόγεια οδός προς ΣΚΑΪ) – δεξιά ή αριστερά Εθν. Μακαρίου.
«Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση», καταλήγει η ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις