Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Εκδήλωση τιμής από το ΚΚΕ για τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου διοργανώνει, τη Δευτέρα 4/12, στις 19.00, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, η Τ.Ο Πειραιά του ΚΚΕ.
Σύνθημα της εκδήλωσης είναι: «Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή. Η ιστορία γράφεται με πάλη ταξική». Ομιλητής είναι ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ.
Με την ομιλία θα ακολουθήσει συναυλία, αφιέρωμα στο αντιδικτατορικό τραγούδι, σε καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιάννη Παπαζαχαριάκη.
Συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι Γρηγόρης Βαλτινός, Αλεξάνδρα Γκουντούλια, Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Κώστας Θωμαϊδης Βιολέτα Ίκαρη, Δημήτρης Κανέλλος, Μανώλης Μητσιάς και Διονύσης Τσακνής.
«Τιμάμε τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες, μέλη και φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όλους τους ανυπότακτους αγωνιστές, που ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στο βάρβαρο καθεστώς των συνταγματαρχών. Που δεν λύγισαν στις εξορίες, στα κολαστήρια της ΕΑΤ- ΕΣΑ, στις φυλακές. Που με την ανυπότακτη και πρωτοπόρα στάση τους αποκάλυψαν το πραγματικό πρόσωπο της χούντας από ποιους στηριζόταν και ποιους στήριζε. Τα ονομάτα τους απαρτίζουν κάποιες από τις πιο περήφανες σελίδες της ιστορίας της πόλης μας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται:
«Ο Νοέμβρης ήταν μια κόκκινη ρωγμή που απέδειξε ότι:
• Ο λαός έχει ανεξάντλητες δυνάμεις όταν γίνεται πρωταγωνιστής των εξελίξεων.
• Κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος
• Ο αρνητικός συσχετισμός ανατρέπεται μόνο από την οργανωμένη δράση του λαϊκού παράγοντα
»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις