Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023

Απίστευτο! Συνελήφθη καπετάνιος για... δολοφονία ψαριών με την προπέλα του πλοίου του σε λιμάνι!

Απίστευτο και όμως συνέβη! Πλοίαρχος κατηγορήθηκε για… φόνο ψαριών με τη προπέλα του πλοίου του!
Η απίστευτη ιστορία, που έχει κάνει τον «γύρο» των ναυτιλιακών site, εκτυλίχτηκε, στις 5 Νοεμβρίου, στη Γερμανία και αποκαλύφθηκε από ανάρτηση του πλοιάρχου στη προσωπική σελίδα του στο fb.
Πρωταγωνιστής ο πλοίαρχος του βουλγάρικου κρουαζιερόπλοιου «Adora», που εκτελεί προγράμματα κρουαζιερών στον Ρήνο και σε άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά ποτάμια.
Όμως, την παραπάνω ημερομηνία μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Βύρτσμπουργκ (Würzburg /Alter Hafen) συνέβη το απίστευτο περιστατικό, όταν προσέγγισε το κρουαζιερόπλοιο πλωτό της γερμανικής ακτοφυλακής και δύο λιμενικοί γνωστοποίησαν στον 68χρονο καπετάνιο ότι πρέπει να συλληφθεί για τον φόνο 12 ή περισσότερων ψαριών από την προπέλα του πλοίου του!....

Όπως έγραψε ο καπετάνιος Alex Kamenov, από τη Βουλγαρία, στην ανάρτησή του στο fb η διαδικασία σύλληψής του κινήθηκε μετά από καταγγελία περιβαλλοντικής οργάνωσης και παρότι οι λιμενικοί κατάλαβαν γρήγορα το παράδοξο του θέματος ήταν υποχρεωμένοι να κινήσουν την σε βάρος του διαδικασία, να λάβουν απολογία του και να τον παραπέμψουν στον εισαγγελέα.
«Με συμβούλεψαν να γράψω στην απολογία ότι μετανιώνω για την πράξη μου για να κατευναστεί ο εισαγγελέας. Θα μπορούσε να είχε ακυρώσει την κατηγορία και δεν θα είχα πάει στο δικαστήριο.
Τους ρώτησα, ο εισαγγελέας τρώγοντας ψάρι, μετανιώνει που το σκότωσαν για να φάει;
Επιπλέον, το λιμάνι είναι μέρος μιας ομοσπονδιακής πλωτής οδού και προορίζεται για ελλιμενισμό πλοίων. Ο τόπος ελλιμενισμού δεν καθορίζεται από τον πλοίαρχο, αλλά από τις λιμενικές αρχές. Αν τα ψάρια είναι τόσο σημαντικά για αυτούς, γιατί δεν απαγορεύουν τη ναυτιλία;

Ναι, η ακτοφυλακή κατάλαβε τα επιχειρήματά μου, αλλά δεν μπορούσε να μην ενεργήσει μετά την καταγγελία
», γράφει, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του ο καπετάνιος, σε μια πρόχειρη μετάφραση, για να εκφράσει εμφανώς την οργή του γράφοντας:
«Έζησα για να κατηγορηθώ για ανθρωποκτονία από τη γερμανική αστυνομία σε ηλικία 68 ετών. Δεν είχα βρεθεί ποτέ σε πιο παράλογη κατάσταση. Το βρίσκω και αστείο και η υπόθεση είναι ενδεικτική της ανεπάρκειας της γερμανικής κοινωνίας».
Σκεφτείτε τι θα γίνει εάν αυτή η… τακτική επεκταθεί και κάθε πλοίαρχος συλλαμβάνεται για… δολοφονία ψαριών με τις προπέλες του πλοίου του…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις