Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Πόσες κενές θέσεις καθηγητών υπάρχουν στα σχολεία της περιοχής του Πειραιά. Πόσες διδακτικές ώρες χάνονται

 Εκατοντάδες λειτουργικά κενά υπάρχουν, μέσα στο Νοέμβρη, στα σχολεία της περιοχής του Πειραιά και στα νησιά, με αποτέλεσμα να χάνονται με τα στοιχεία της συνδικαλιστικής οργάνωσης των καθηγητών, ΕΛΜΕ Πειραιά, 3.348 διδακτικές ώρες την εβδομάδα!
«Η κατάσταση είναι κυριολεκτικά απερίγραπτη! Ακόμα και τώρα, υπάρχουν τμήματα που σχολάνε 5ωρο κάποιες ημέρες της βδομάδας, λόγω της έλλειψης εκπαιδευτικών», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά. Και παραθέτει τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία για τις χαμένες διδακτικές ώρες:

• 2313 ώρες στην Α’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Πειραιάς, όλοι οι γύρω Δήμοι και Σαλαμίνα),
• 267 ώρες στη Β’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Αργοσαρωνικός),
• 18 ώρες στη Γ’ Πειραιά στη Γενική Εκπαίδευση (Κύθηρα),
• 363 στα Τμήματα Ένταξης και 387 ώρες στα Ειδικά Σχολεία!
Και τι προτίθεται να κάνει το Υπουργείο Παιδείας; «αντί να καλύψει τα κενά έστειλε στις 2/11 στις ΔΙΔΕ οδηγία σύμφωνα με την οποία οι Σύλλογοι Διδασκόντων πρέπει να προβούν σε αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος, με σκοπό να καλυφτεί η ύλη στα μαθήματα που εξετάζονται στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των τριών τάξεων του Λυκείου», αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά. Και εξηγεί:
«Δηλαδή, το ΥΠΑΙΘΑ ζητά ουσιαστικά:
 Να σταματήσει η  διδασκαλία ενός μαθήματος για να καλυφθεί ένα άλλο, ή
 Να μειώσουμε τις ώρες διδασκαλίας ανά μάθημα καταργώντας το ωρολόγιο πρόγραμμα (π.χ. από 4 ώρες τη βδομάδα, να διδάσκονται οι 2, ώστε τις άλλες 2 ο καθηγητής να μπαίνει και σε άλλο τμήμα, που μέχρι σήμερα δεν κάνει μάθημα), ή
 Να καλυφθούν τα κενά με υπερωρίες εντατικοποιώντας την εργασία των συναδέλφων/συναδελφισσών  και οδηγώντας ουσιαστικά σε απολύσεις αναπληρωτών, ή
 Όλα τα παραπάνω μαζί!"

«Απαιτούμε την άμεση κάλυψη των κενών. Χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικών, δεν υπάρχουν ούτε οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση της μαθησιακής διαδικασίας! Η “λύση” δεν είναι να μετατρέπουμε τους εκπαιδευτικούς σε “λάστιχο”, ούτε να κόβουμε ώρες από το ένα τμήμα για να κάνουμε σε ένα άλλο, δημιουργώντας νέες ανισότητες! Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ θα ενημερώσει τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, ώστε από κοινού, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές, να διεκδικήσουμε αγωνιστικά την άμεση κάλυψη όλων των κενών!»
Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειρσιά προωθήθηκε στη Βουλή ως αναφορά από το ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις