Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023

Πυρκαγιά εν πλω στο Αιγαίο σε πλοίο μεταφοράς κοντέϊνερ. Πως περιορίστηκε η φωτιά και δεν υπήρξε τραυματισμός

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Δευτέρας (2/10) στο Αιγαίο όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κοντέινερ που μετέφερε εμπορικό πλοίο.
Αμέσως κοντά στο πλοίο έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού και Πυροσβεστικό πλοιάριο, ωστόσο το πλήρωμα του πλοίου είχε ήδη καταφέρει να περιορίσει τη φωτιά.
Η φωτιά εκδηλώθηκε στο με σημαία Χονγκ Κονγκ πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «LUNA MAERSK», το οποίο είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό την Θεσσαλονίκη και βρισκόταν 12,5 μίλια βόρεια της Κέας.
Όπως έχει γίνει γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος η φωτιά εκδηλώθηκε σε κοντέινερ και το πλήρωμα την περιόρισε ψύχοντας τα εξωτερικά τοιχώματα του εμπορευματοκιβωτίου.
Με αυτό τον τρόπο η φωτιά δεν εξαπλώθηκε σε διπλανά "κουτιά" και όπως φάνηκε έσβησε μέσα στο εσωτερικό του κοντέϊνερ.
Παράλληλα, ζητήθηκε η συνδρομή πλωτού του Πυροσβεστικής ενώ το πλοίο με αυξημένη ταχύτητα επέστρεψε, περίπου στις 11.30 το βράδυ, στον Πειραιά, όπου αγκυροβόλησε και παραμένει αγκυροβολημένο. Ευτυχώς δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός μέλους του πληρώματος.
Για το περιστατικό δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος. Από ξένα ναυτιλιακά ειδησεογραφικά site μαθαίνουμε το όνομα του πλοίου, που είναι ηλικίας 21 χρονών (κατασκευή 2002) και έχει μεταφορική δυνατότητα  4.258 TEU (μονάδα μέτρησης κοντέινερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις