Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023

Που και πότε θα γίνουν οι εγγραφές παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Νίκαιας- Ρέντη. Τα κριτήρια

 Από 1η έως 14 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη για τη περίοδο 2023-2024 στη δομή που έχει επιλέξει ο γονέας ή ο κηδεμόνας και εφόσον το ωφελούμενο παιδί έχει λάβει voucher.
Οι εγγραφές στο «Πρόγραμμα προσχολικής αγωγής και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, περιόδου 2023 – 2024» θα γίνονται σύμφωνα με την “Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος”, σύμφωνα με την οποία ο γονέας ή ο κηδεμόνας θα πρέπει ο ίδιος να εκτυπώσει το voucher και να το παραδώσει στη δομή της επιλογής του/της, να έχει μαζί ταυτοποιητικά έγγραφα, να υπογράψει την τυποποιημένη σύμβαση, όπου περιγράφονται τα βασικά στοιχεία και οι υποχρεώσεις των δύο (2) μερών, καθώς και να εξουσιοδοτήσει μέσω της ειδικής εφαρμογής την ΕΕΤΑΑ να πληρώνει τη δομή κάθε μήνα για λογαριασμό του, η οποία φέτος αποτελεί ατομική υποχρέωση του/της νόμιμου/ης εκπροσώπου.
Ειδικότερα οι εγγραφές ανά Δημοτική Κοινότητα θα πραγματοποιούνται ως ακολούθως:

• Δημοτική Κοινότητα Αγ.Ι.Ρέντη, Θεμιστοκλέους 7, Αγ.Ι.Ρέντη, από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 απόγευμα.
• Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας, Σηστού 35 & Παρασκευοπούλου, Νίκαια, από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 απόγευμα, για τις ημερομηνίες από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 2023, και στη συνέχεια, λόγω της λειτουργίας του σχολείου, το ωράριο για τις εγγραφές θα διαφοροποιηθεί και θα διαμορφωθεί, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και μόνο για τις ημερομηνίες από 11 έως 14 Σεπτεμβρίου 2023.
Σημειώνεται, ότι όσοι δεν λάβουν το voucher, θα προσέλθουν για εγγραφές μετά τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της ΕΕΤΑΑ μέσω ΕΣΠΑ και θα είναι γνωστές οι κενές θέσεις της δομής.

Τι είναι τα ΚΔΑΠ
Τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών είναι παιδαγωγικοί χώροι δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ,που προσφέρουν χαρά και διασκέδαση. Σκοπός τους είναι να παρέχουν παιδαγωγικές δραστηριότητες ποιοτικές και δημιουργικές, ατομικές ή ομαδικές, να γεμίσουν τον ελεύθερο χρόνο ενός παιδιού, αλλά και να βοηθήσουν συγχρόνως και τους γονείς που εργάζονται.  
Τί ηλικίες δέχονται τα ΚΔΑΠ
Οι ηλικίες των παιδιών που γίνονται δεκτά σε ένα ΚΔΑΠ κυμαίνονται από 5 έως και 12 ετών. Επίσης, σε ένα ΚΔΑΠ μπορούν να γίνουν δεκτά και παιδιά με ελαφριάς μορφής κινητικά ή αισθητηριακά προβλήματα.
Ωράριο λειτουργίας των ΚΔΑΠ
Τα ΚΔΑΠ λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου, αλλά τις περιόδους, όπως  Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι συνεχίζουν τη λειτουργία τους σε πρωινά τμήματα ανάλογα με τον εσωτερικό τους κανονισμό.
Επιπλέον, στη χώρα μας λειτουργούν και ΚΔΑΠμεΑ που δεν έχουν όριο ηλικίας. Δέχονται παιδιά με αναπηρία ή / και εφήβους ή / και άτομα με νοητική υστέρηση ή / και νοητική αναπηρία.

Από την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα κριτήρια επιλογής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις