Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Μώραλης: Δεν υπάρχει σχεδιασμός για μεταφορά αρχαιοτήτων από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

 Την διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν μεταφορές αρχαιοτήτων από το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά έδωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη.
Το θέμα ανέκυψε μετά από δήλωση του υποψήφιου δήμαρχου Γιώργου Γαβρίλη (για να διαβάσετε τη σχετική ανάρτηηση του pireas2day.blogspot.gr   πατήστε εδώ) και απασχόλησε σε συνάντηση του κ. Μώραλη με την υπουργό.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Δήμου «η Υπουργός Πολιτισμού κατέστησε απολύτως σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας τέτοιος σχεδιασμός».
Ωστόσο, κάποια μεταφορά αρχαίων αντικείμενων γίνεται.
«Η συγκεκριμένη μεταφορά αφορά στα αρχαία αντικείμενα που φυλάσσονται  στην υπάρχουσα αποθήκη του Ελληνικού σε νέες,  σύγχρονες και ασφαλείς εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου,
Ωστόσο, δεν διευκρινίζεται αν αυτές οι αρχαιότητες ανήκουν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και αν ανήκουν σε αυτό γιατί δεν βρίσκονται στη θέση τους αλλά μεταφέρονται από αποθήκη σε αποθήκη….
Από την πλευρά του ο δήμαρχος σε δήλωσή του ανέφερε:

«Όσον αφορά  στα αναληθή δημοσιεύματα αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις σε σχέση με  δήθεν μεταφορά αρχαίων αντικειμένων από το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πειραιά στο Ελληνικό, επιβεβαίωσα αυτό το οποίο από την αρχή πίστευα, ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας τέτοιος σχεδιασμός. Οι προσπάθειες αυτών που είτε δεν ενημερώνονται σωστά είτε επιχειρούν σκοπίμως να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα δημιουργώντας από το τίποτα ανησυχία, απλά για ακόμα μία φορά πέφτουν στο κενό».
«Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά στο οποίο ανήκει το αρχαίο θέατρο της Ζέας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης και σκοπός μας είναι να αναδείξουμε ακόμη περισσότερο τον αρχαιολογικό πλούτο που φιλοξενεί», πρόσθεσε ο ίδιος.
Από εκεί και πέρα, στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Μώραλη με την υπουργό Πολιτισμού συζητήθηκε η στήριξη των πολιτιστικών δράσεων του Δημοτικού Θεάτρου και το θέμα της ανάπλασης της Ακτής Θεμιστοκλέους, για την οποία ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα παραβρεθεί στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου όπου θα γίνει συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις