Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Αποκαλυπτικό: Η κυβέρνηση προωθεί τη ναυτολόγηση χαμηλόμισθων Ινδών αξιωματικών σε ελληνόκτητα πλοία!

Η ναυτολόγηση σε ελληνόκτητα εμπορικά πλοία χαμηλόμισθων Ινδών ναυτικών, όχι μόνο ως κατώτερα πληρώματα αλλά και σε θέσεις αξιωματικών προωθείται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!
Αυτό αποκαλύπτεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), με αφορμή τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι.
Συγκεκριμένα αναφερόμενο το ΕΒΕΠ στις ελληνοινδικες δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών αναφέρει:
«Σημαντικός στόχος είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ δύο ναυτικών χωρών στα πεδία ναυτικής εκπαίδευσης και απασχόλησης Ινδών ναυτικών στον ελληνόκτητο στόλο»
Η προοπτική συνεργασιών στη ναυτική εκπαίδευση, πιθανόν και με την ίδρυση ιδιωτικών Ακαδημιών, που αποτελούν πάγιο αίτημα των εφοπλιστών και η κυβέρνηση φαίνεται ότι πλέον είναι αποφασισμένη να προωθήσει, παραπέμπει ευθέως στην «παραγωγή» Ινδών αξιωματικών του Εμπορικού Ναυτικού.
Η ναυτολόγησή τους σε ελληνόκτητα εμπορικά πλοία θα αποτελέσει μεγάλο «δώρο» για τους Έλληνες εφοπλιστές, που αναζητούν διαρκώς φθηνά πληρώματα, ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, που παρουσιάζονται δυσκολίες στη ναυτολόγηση Ουκρανών και Ρώσων ναυτικών.
Όμως, οι Ινδοί αποτελούν μια πιο… ελκυστική προοπτική για τους εφοπλιστές καθώς οι αμοιβές τους είναι εξαιρετικά χαμηλές. Σύμφωνα με διάφορες πηγές ένας καλά αμειβόμενος Ινδός ναυτικός παίρνει, κατά μέσο όρο, 27.767 ρουπίες τον μήνα , που αντιστοιχούν σε μόλις 305 €!!!
Είναι φανερό, λοιπόν, ότι με αυτή τη στόχευση η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξυπηρετώντας πλήρως τους εφοπλιστές οδηγεί σε μεγάλη μείωση του επιπέδου των μισθών στα πλοία, κλείνοντας σταδιακά την πόρτα σε Έλληνες, που θα επέλεγαν να σταδιοδρομήσουν στην θάλασσα.
Να σημειώσουμε, δε, ότι με ρύθμιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη επί υπουργίας Γ. Πλακιωτάκη επιτρέπεται ακόμα και σε υπό ελληνική σημαία πλοία να μην είναι Έλληνας ο πλοίαρχος.
Ο αφελληνισμός της Ναυτιλίας είναι προ των πυλών…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις