Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Μέχρι πότε θα λιμνάζουν νερά στον Κηφισό προκαλώντας σοβαρή ρύπανση στη περιοχή; Γιατί "πάγωσε" το έργο;

Το μεγάλο θέμα των λιμναζόντων νερών στον Κηφισό ποταμό, που προκαλούν συχνά σοβαρή θαλάσσια ρύπανση και αποτελούν πηγή όχλησης των περίοικων,  «ανοίγει» ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.
Ο ίδιος σημειώνει ότι το έργο, που θα έλυνε το πρόβλημα έχει δημοπρατηθεί από το 2018 αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ως όφειλε, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής, χωρίς να την κατονομάζει.
«Τα λιμνάζοντα νερά στην κοίτη του Κηφισού, που ξεπερνούν το ύψος του Ρέντη και με την πρώτη βροχή πέφτουν στην θάλασσα, αποτελούν μόνιμη πηγή ρύπανσης, με περιβαλλοντικούς κινδύνους για τις παρακείμενες παραλίες, και όχλησης των περίοικων" υπογράμμισε ο Γ.  Γαβρίλης σε δήλωσή του. Και τόνισε:
«Για αυτό με το έργο ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, που δημοπρατήθηκε το 2018 από την τότε διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία συμμετείχα, προβλέφθηκε η επίλυση του προβλήματος, με την αντικατάσταση των νερών του Κηφισού.
Αυτό θα γίνει με την κατασκευή ενός μεγάλου αντλιοστασίου και ενός  αγωγού που θα φέρνει καθαρό νερό από την θάλασσα και θα ανατροφοδοτεί σε καθημερινή βάση τα νερά του ποταμού ώστε να αντικαθίστανται και να μην λιμνάζουν.
Το έργο έχει δημοπρατηθεί, έχει ανάδοχο, είναι εξασφαλισμένες οι πιστώσεις και έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021
».
«Ζητάμε χωρίς άλλη καθυστέρηση το έργο να εξελιχθεί και να ολοκληρωθεί, ώστε να μπει τέλος σ’ ένα χρόνιο και σοβαρό πρόβλημα της περιοχής μας», ανέφερε ο ίδιος. Και εξηγεί
«Όπως έχουμε δηλώσει η ανάδειξη για εμάς αυτών των προβλημάτων, που μέχρι σήμερα είναι «αόρατα» και η κατάθεση προτάσεων, αποτελεί συνειδητή επιλογή, προκειμένου αυτή η προεκλογική περίοδος να αποκτήσει ουσιαστικό περιεχόμενο. Άλλωστε, όπως έχουμε αποδείξει ξέρουμε και μπορούμε να διεκδικούμε και να δίνουμε λύσεις ακόμα και στα πιο δύσκολα προβλήματα της πόλης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις