Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023

Πειραιάς για Όλους: "Απαξιωτική προς την πόλη η παρουσίαση του Απολογισμού της Δημοτικής Αρχής"

Σκληρή κριτική κάνει η παράταξη «Πειραιάς για Όλους» για την διαδικασία, που διοργάνωσε η δημοτική αρχή για την παρουσίαση της «Έκθεσης πεπραγμένων  Έκθεση πεπραγμένων του Δήμου Πειραιά έτους 2022»
 Η παρουσίαση έγινε στη συνεδρίαση της Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28/6 και όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η παράταξη η δημοτική αρχή του κ. Μώραλη άφησε να εξελιχθεί «σε μια άνευρη και άνευ ουσίας συζήτηση, (…) σε αντίθεση με τις δημοκρατικές αρχές της δημόσιας λογοδοσίας και της διαφάνειας αλλά και τις προβλέψεις του νόμου».
«Αντί η Δημοτική Αρχή να προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο δημόσιας λογοδοσίας με την παρουσία των φορέων και των πολιτών, τη μετέτρεψε σε μια διαδικασία απλής διεκπεραίωσης, απαξιώνοντας την ουσία και την υπόσταση του Δημοτικού Συμβουλίου», αναφέρει η παράταξη. Και συνεχίζει:
«Στην πολιτική κριτική που ασκήσαμε συναντήσαμε μια επαναλαμβανόμενη αυτάρεσκη επίκληση στα ποσοστά των προηγούμενων εκλογών, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή απάντηση στην ουσία των παρατηρήσεών μας».
«Εμείς, ως «Πειραιάς για Όλους», θεωρούμε ότι η διαδικασία του απολογισμού της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής είναι μια κορυφαία πολιτική στιγμή, ελέγχου δημόσιας λογοδοσίας και διαφάνειας. Θεωρούμε ότι στις προσεχείς εκλογές είναι ευκαιρία όλοι και όλες μαζί οι Πειραιώτες και οι Πειραιώτισσες να επαναθεμελιώσουμε την Αυτοδιοίκηση σε μια νέα βάση», καταλήγει η παράταξη, που έχει επικεφαλής τον πρώην αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις