Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

Άρχισαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου σε Νίκαια- Ρέντη. Ποιοί είναι δικαιούχοι

Ξεκίνησε στον Δήμο Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής «Κάλυψη».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 25-39 ετών, που δεν έχουν ιδιόκτητη πρώτη κατοικία και είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Αυτό σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση το δηλούμενο ετήσιο εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 5.400 ευρώ, ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών του νοικοκυριού.
Να σημειωθεί ότι για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι απαραίτητο να έχει υποβληθεί και να έχει εγκριθεί αίτηση για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στον Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη.
Για όσους ενταχθούν η διάρκεια του προγράμματος είναι 3 χρόνια και στόχο έχει την άμεση ενίσχυση νέων έως 39 ετών προκειμένου να ανταποκριθούν στο κόστος μίσθωσης της πρώτης κατοικίας τους καθώς και την αντιμετώπιση της επισφάλειας στέγασης για τους πλέον ευάλωτους εξ’ αυτών που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την κατοικία τους.
Η επιλογή των δικαιούχων γίνεται τελικά με μοριοδότηση με τις πολύτεκνες και τις τρίτεκνες οικογένειες να έχουν τα περισσότερα μόρια και να έπονται τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω.
Οι άλλες κατηγορίες ωφελουμένων είναι:
Νοικοκυριά στα οποία έχει κοινοποιηθεί εκτελεστή δικαστική απόφαση έξωσης από ενοικιαζόμενη κατοικία ή διαταγή απόδοσης μισθίου
Μονογονεϊκές οικογένειες
Οικογένειες με ένα ή δύο παιδιά
Άνεργοι εγγεγραμμένοι στη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης
Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται σε δομές φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας
Άτομα ή οικογένειες που φιλοξενούνται ως μέλη σε νοικοκυριά του ΕΕΕ
Το πρόγραμμα υλοποιεί ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) και τον Δήμο Κορυδαλλού
Η αίτηση υποβάλλεται στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 8, Αγ. Ι. Ρέντης, 2ος όροφος) από 26/06/2023 έως την 06/07/2023  είτε ηλεκτρονικά στο e-mail: Kalipsi@nikaia-rentis.gov.gr
Το έντυπο των αιτήσεων συμμετοχής έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη (πατήστε εδώ)
Για περισσότερες πληροφορίες  οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.2132004822, 2132004874 (κα Ωμορφονίδου Άννα)




        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις