Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Τι κινήσεις κάνουν υποψήφιοι και κόμματα

Μεγάλη προεκλογική κινητικότητα έχει αρχίσει να εμφανίζεται στους Δήμους της Α΄και Β΄Πειραιά από τα περισσότερα κόμματα.
Για παράδειγμα, στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Α΄Πειραιά και υφυπουργός Ναυτιλίας Κώστας Κατσαφάδος έχει αρχίσει να πυκνώνει τις εμφανίσεις του, όπως φαίνεται από δελτία τύπου, που στέλνει συνοδευόμενα, πάντα, με τις απαραίτητες φωτογραφίες. Τελευταίες κινήσεις του η παρουσία του στην αναχώρηση της αποστολής της πρώτης φάσης ανθρωπιστικής βοήθειας από το ΥΠΕΞ με πλοίο, που προσέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού και η επίσκεψή του στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα παιδικής Προστασίας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις ενημερώσεις του ο κ. Κατσαφάδος χρησιμοποιεί έντυπα με το λογότυπο του Υπουργείου Ναυτιλίας και εάν αυτό δικαιολογείται για δράσεις όπως η παρουσία στην αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας για την καθαρά προεκλογική επίσκεψή του στο Χατζηκυριάκειο είναι τουλάχιστον "unfair" για τους συνυποψηφίους του στο ίδιο ψηφοδέλτιο.
Στον ΣΥΡΙΖΑ η δραστηριότητα παραμένει σε μάλλον... χαλαρούς ρυθμούς με τις μέχρι τώρα εκδηλώσεις να γίνονται από Οργανώσεις του Κόμματος και η κίνηση των υποψηφίων να είναι σχετικά... αθόρυβη, ίσως σε αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων, η οποία καθυστέρησε λόγω του πένθους από την απώλεια του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού.
Πάντως, τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο (Καραΐσκου 104, Πειραιάς) η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πειραιά "προσκαλεί τα μέλη, τους φίλους, τους προοδευτικούς πολίτες και τους συλλογικούς φορείς του ευρύτερου Πειραιά, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας".
Μια... χαλαρότητα φαίνεται να χαρακτηρίζει και τους υποψήφιους του ΠΑΣΟΚ/ ΚΙΝΑΛ που δεν έχουν δημοσιοποιήσει ιδιαίτερες κινήσεις τους, με εξαίρεση την παρουσία του "όλον ΠΑΣΟΚ" στα εγκαίνια της έκθεσης του πρώην νομάρχη Γιάννη Μίχα, που συνεχίζεται στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου.
Αντίθετα, το ΚΚΕ έχει βγει κυριολεκτικά στους δρόμους. Από δελτίο τύπου του Κόμματος μαθαίνουμε ότι:
Ο Παναγιώτης  Κατηφές, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά, περιόδευσε στα μαγαζιά στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Νίκαια.
Ο Στέλιος Μπενετατος, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά περιόδευσε στα μαγαζιά της οδού 7ης Μάρτη 1944, καθώς και στον εμπορικό δρόμο Βουρνόβα στη Νεάπολη.
Επίσης ο Παναγιώτης Κατηφές, με τους δημοτικούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αγγελινιάδη Γιάννη και Κόνιαρη Σίτσα, επισκέφθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο της Νίκαιας.
Οι υποψήφιοι βουλευτές, Μάρκος Μπεκρής πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και πρόεδρος του ΕΚΠ και Στέλλα Παπαοικονόμου, πραγματοποίησαν περιοδεία στις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Περάματος. Η περιοδεία συνεχίστηκε και στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Περάματος
Ο Μάκης Τσελέντης υποψήφιος βουλευτής, πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού και Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ συναντήθηκαν και συζήτησαν με εργαζομένους στο γκαράζ και στο ηλεκτρολογείο του Δήμου Σαλαμίνας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις