Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Δεν θα λειτουργήσει στα Μανιάτικα η δομή του ΟΚΑΝΑ. Θα δημιουργηθεί σε άλλο σημείο της πόλης, άγνωστο ακόμα που!

«Παγώνει», όπως όλα δείχνουν, η λειτουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα.
Η θετική εξέλιξη έγινε γνωστή μετά από συνάντηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ Θαν. Θεοχάρη.
«Έχουμε θετικές εξελίξεις στο θέμα της δημιουργίας δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα», υπογράμμισε, σε δήλωσή του, ο κ. Μώραλης. Και πρόσθεσε:
«Μετά από τη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ (…) αποφασίστηκε να μην γίνει η δομή σε αυτό το σημείο, αλλά σε νέο το οποίο θα συναποφασίσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς: η Περιφέρεια Αττικής η Διαχειριστική Αρχή, ο ΟΚΑΝΑ, ο Δήμος Πειραιά και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, καθώς αυτή η δομή αφορά τους 5 Δήμους του Πειραιά κι όχι μόνο τον Δήμο Πειραιά».
Προφανώς, λοιπόν, το ζήτημα παραμένει ανοιχτό: Που θα γίνει αυτή η Δομή; Οι ενστάσεις, που υπήρξαν για τα Μανιάτικα, δεν θα υπάρξουν σε άλλες περιοχές;  
Ο κ. Μώραλης, πάντως, εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι θα βρούμε το καλύτερο δυνατό σημείο για να μετακινηθεί αυτή η δομή, η οποία είναι απαραίτητη και χρήσιμη για τους συνανθρώπους μας που την έχουν ανάγκη».
Η συνάντηση έγινε κάτω από το βάρος της αντίδρασης του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας με πρωτοβουλία του κ. Μώραλη σε συνέχεια της επιστολής του προς τον κ. Θεοχάρη, με την οποία ο δήμαρχος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για ότι προγραμματίζεται η δημιουργία της δομής στην πόλη, χωρίς ενημέρωση ή τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Αρχής, φορέων και της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι μανιάτες βουλευτές Α’ Πειραιά της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος και Γιάννης Μελάς και ο αντιδήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Καψοκόλης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις