Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Αρχή της προεκλογικής χρονιάς με μοίρασμα αλεξανδρινού από τον Γ. Μώραλη!

Η φωτό παραχωρήθηκε από
τον Δήμο

 Μια προεκλογική χρονιά ξεκίνησε με ένα «χάπενινγκ» με αλεξανδρινά από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.
Ο κ. Μώραλης, που έχει ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσει ξανά το δημαρχιακό αξίωμα, εμφανίστηκε, με δύο αντιδημάρχους, τις κυρίες Ανδριάνα Ζαρακέλη και Αντωνία Καρακατσάνη, να διανέμει τα αλεξανδρινά, που είχαν τοποθετηθεί, τις μέρες των γιορτών, στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου.
Κατά το δελτίο τύπου του Δήμου αυτό ήταν «μια

ευχάριστη έκπληξη» για τους Πειραιώτες και «η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτότυπη αυτή κίνηση ήταν θετική».
Τα ερωτήματα, όπως «γιατί είναι "πρωτοτυπία" μια διανομή λουλουδιών;» και «ποιο ήταν το θετικό; Ότι ο κόσμος έπαιρνε τις γλάστρες;» δεν θα απαντηθούν….
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η δήλωση του δημάρχου ο οποίος ανέφερε ότι «προσφέραμε περισσότερα από 1.000 φυτά, που είχαν χρησιμοποιηθεί για τη σύνθεση στα σκαλιά του θεάτρου σε περαστικούς κι εκείνοι το χάρηκαν ιδιαίτερα».
Καταλήγοντας, ο δήμαρχος ευχήθηκε να αρέσουν στον κόσμο τα φυτά «και να στολίσουν με αυτά τα σπίτια τους», ξεχνώντας (?) ότι τα αλεξανδρινά κατά κανόνα έχουν ζωή λίγων ημερών και μετά βίας παραμένουν ανθισμένα για όλες τις μέρες των Χριστουγέννων ενώ χρειάζεται συστηματική και δύσκολη προσπάθεια για να ανθίσουν ξανά τον επόμενο χρόνο.

Πως θα διατηρήστε το αλεξανδρινό σας

Εμείς, πάντως, για να διευκολύνουμε τους φίλους, που πήραν αλεξανδρινό είτε κατά τη διανομή από το δήμαρχο είτε το αγόρασαν θα παραθέσουμε ορισμένες πληροφορίες από το site kipogeorgiki.gr για το πως μπορεί να παραταθεί η ζωή και η φρεσκάδα του αλεξανδρινού σας:
•    Τα Αλεξανδρινά να τοποθετούνται σε θέσεις πολύ φωτεινές - για παράδειγμα δίπλα σε κάποιο παράθυρο, χωρίς όμως τα φύλλα των φυτών να ακουμπούν στα τζάμια
•    Να αποφεύγεται η τοποθέτηση των κοντά σε τζάκια, καλοριφέρ ή άλλες εστίες θερμότητα
•    Να αποφεύγεται η τοποθέτηση των Αλεξανδρινών σε χώρους εκτεθειμένους σε ψυχρά ή πολύ θερμά ρεύματα αέρος
•    Τα φυτά να ποτίζονται, όταν το εδαφικό μείγμα στην γλάστρα έχει σχεδόν στεγνώσει, με άφθονο νερό θερμοκρασίας δωματίου και το οποίο θα πρέπει να αφήνεται να στραγγίζει εντελώς, ενώ στην περίπτωση που υπάρχει πιατάκι κάτω από την γλάστρα, θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα ώστε ούτε και σε αυτό να μένει νερό
•    Ο χώρος στον οποίον πρόκειται να τοποθετηθούν τα Αλεξανδρινά να έχει ημερήσια θερμοκρασία μέχρι τους 18 °C και νυχτερινή όχι μικρότερη των 10 °C
Σε αυτό το σημείο αξίζει να ειπωθεί πως οποιαδήποτε απόκλιση από τα θερμοκρασιακά μέγιστα και ελάχιστα, θα έχει ως αποτέλεσμα την συντόμευση του χρόνου του ζωηρού και ελκυστικού χρωματισμού των βρακτίων φύλλων. Επιπροσθέτως, ένα ακόμα στοιχείο που σχετίζεται με την ορθή συντήρηση των φυτών, είναι πως τα Αλεξανδρινά την περίοδο των Χριστουγέννων αλλά και μέχρι την αρχή της άνοιξης, δεν χρειάζονται λίπανση.
Περισσότερες και πληρέστερες πληροφορίες για το αλεξανδρινό θα διαβάσετε πατώντας εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις