Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Πόσες νέες εταιρείες άνοιξαν το 2022 στον Πειραιά και πόσες έκλεισαν. Τι προοπτικές υπάρχουν

Σημαντικές αντοχές δείχνει το πειραϊκό επιχειρείν παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση.
Αυτό δείχνουν τα στοιχεία που παρουσίασε στη τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΠ ο πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης, σύμφωνα με τα οποία από τις αρχές του χρόνου έχει ανοίξει ένας μεγάλος αριθμός νέων επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.) του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (Ε.Β.Ε.Π.), από τις αρχές του χρόνου μέχρι σήμερα έχουν ανοίξει 1.225 επιχειρήσεις, όταν, στο ίδιο διάστημα, έχουν κλείσει 236.
Αυτό σημαίνει ότι, κάθε εργάσιμη ημέρα, ανοίγουν 5 επιχειρήσεις και κλείνει μόλις 1.
 Αναλυτικότερα, από το σύνολο των επιχειρήσεων που έχουν ανοίξει το 2022, μεταξύ άλλων, οι 590 είναι Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ), οι 159 Ετερόρρυθμες Εταιρείες (ΕΕ), οι 151 Ανώνυμες Εταιρείες (ΑΕ), οι 92 Ατομικές, οι 87 Ομόρρυθμες Εταιρείες (ΟΕ), ενώ 49 είναι τα Υποκαταστήματα Αλλοδαπής.
Ο κ. Κορκίδης παρουσιάζοντας τα παραπάνω στοιχεία επισήμανε ότι «το γεγονός αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να ατενίσουμε το 2023 με ιδιαίτερη αισιοδοξία για την πορεία του πειραϊκού επιχειρείν». Επιπροσθέτως, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το πειραϊκό επιχειρείν έχει δείξει την τελευταία διετία αξιοσημείωτη αντοχή, αλλά και προσαρμοστικότητα σε ένα ιδιαίτερα ευμετάβλητο οικονομικό περιβάλλον, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.
Στο Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π. έγινε, επίσης, και μία πρώτη καταγραφή των θεμάτων, που θα απασχολήσουν τον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και μια «αποτύπωση» των επιχειρησιακών εξελίξεων αναφορικά με την αναζωογόνηση των μεγάλων ναυπηγικών μονάδων του Κόλπου της Ελευσίνας και τις πιθανές συνέργειες που μπορεί να αναπτυχθούν με επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Πειραιά με τον τομέα των ναυπηγοεπισκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις