Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Κατασκευάζεται σύγχρονο πάρκο στην οδό Αργυροκάστρου στον Πειραιά. Ο πολιτικός πολιτισμός και το σχόλιο του pireas2day

Η φωτό δόθηκε από την παράταξη
"Πειραιάς για Όλους"

Ένας ανοιχτός χώρος αναψυχής, άθλησης και πρασίνου δημιουργείται στο πάρκο της οδού Αργυροκάστρου από τον Δήμο Πειραιά.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου το νέο πάρκο, που βρίσκεται μεταξύ Καμινίων και Παλαιάς Κοκκινιάς στα όρια με την Νίκαια, ανακαινίζεται πλήρως με τις εργασίες να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών το πάρκο θα διαθέτει ένα

σύγχρονο γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο petanque, 8 υπαίθρια όργανα γυμναστικής, τραπέζι επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong), τραπεζοκαθίσματα με σκίαση και νέο αστικό εξοπλισμό αναψυχής.
Στόχος είναι στο νέο αυτόν υπαίθριο χώρο στην Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, να μπορούν να  αθλούνται και τα άτομα με αναπηρία, καθώς έχουν προβλεφθεί οι ανάλογες υποδομές σε γήπεδα και όργανα γυμναστικής.
Η φωτό δόθηκε από τον Δήμο
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν, σε  μακροσκελές δελτίο τύπου, του Δήμου Πειραιά, στο οποίο αναφέρονταν και δηλώσεις του δημάρχου Γ. Μώραλη και των αντιδημάρχων Δ. Αράπη και Δ. Καρύδη.
Ωστόσο, το συγκεκριμένο δελτίο τύπου προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης «Πειραιάς για Όλους», που εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο και «υπενθύμισε»  προς τη δημοτική αρχή τρία σημεία, τα οποία «παρέλειψε» να αναφέρει:
1.    Χαιρόμαστε που με την ουσιαστική και καταλυτική μεσολάβηση του επικεφαλής του «Πειραιάς για Όλους» Νίκου Μπελαβίλα και του δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Γκερλέ, στις 10.06.2021, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης και οι προαναφερόμενοι αντιδήμαρχοι του Πειραιά προκειμένου να εξευρεθεί λύση, να αρθούν τα θεσμικά και γραφειοκρατικά εμπόδια που ο Δήμος Πειραιά επικαλείτο οκτώ (8) ολόκληρα χρόνια, να απεμπλακεί ο χώρος από την εγκατάλειψη και να προχωρήσει η αξιοποίησή του.
2.    Χαιρόμαστε που λίγες ημέρες νωρίτερα (5 Ιουνίου), την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος 2021, με πρωτοβουλία των νέων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του «Πειραιάς για Όλους» ζωντάνεψε το ξεχασμένο -ανάμεσα στα Καμίνια, την Παλιά Κοκκινιά και τη Νίκαια- πάρκο χάρη σε μια επιτυχημένη παρέμβαση καθαρισμού και συμβολικών δενδροφυτεύσεων, ενώ παράλληλα εξελισσόταν μια δράση λόγου με αφηγήσεις ιστοριών συνδεδεμένων με αυτή την προσφυγική γειτονιά.

3.    Χαιρόμαστε που από τη θέση της αντιπολίτευσης επιλέξαμε τη συνεργασία -με την εμπλοκή εθελοντών ειδικών επιστημόνων (αρχιτεκτόνων και γεωπόνων)- για το καλό της πόλης και των αποκλεισμένων ανθρώπων της, αποφεύγοντας τον καταγγελτικό λόγο και την αποστασιοποίηση αλλά εκπονώντας και καταθέτοντας προτάσεις, τεχνικά σχέδια και προδιαγραφές, μέχρι και τις επιλογές των φυτεύσεων για την αποφυγή προβλημάτων και ατυχημάτων στα παιδιά ΑμεΑ και για την καλύτερη και βιωσιμότερη διαμόρφωση του χώρου.

Και κατέληξε με την καυστική επισήμανση:
«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η δημοτική αρχή δεν μας διέψευσε. Πάντα αγνώμων, πάντα κομπορρημονούσα, πάντα έτοιμη να δρέψει τις δάφνες για πάρτη της. Ούτε ένα ελάχιστο δείγμα αστικής ευγένειας, έτσι για τα προσχήματα.
Αλλά ακόμα και έτσι, μακάρι να μας ακολουθούσε η δημοτική αρχή και στις άλλες πρωτοβουλίες μας: Θα είχε τελειώσει η Πειραϊκή, θα είχε βρεθεί λύση για το κυκλοφοριακό, θα λειτουργούσε το «Σινέ Καλιφόρνια», θα είχαν φτιαχτεί τα Βοτσαλάκια
».

@ (Σχόλιο) Όλοι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι ένα έργο για να υλοποιηθεί περνάει από διάφορες φάσεις και μέχρι να ολοκληρωθεί περνάνε χρόνια. Γι’ αυτό σχεδόν σε όλα τα έργα οι περιφερειακές ή οι δημοτικές αρχές, που εμπλέκονται είναι περισσότερες από μια. Δυστυχώς, όμως, με ελάχιστες εξαιρέσεις όποιος ξεκινάει ή εγκαινιάζει ένα έργο δεν αναφέρει ποτέ τους προηγούμενους, νομίζοντας ότι με αυτό τον άκομψο τρόπο θα καρπωθεί μόνος του την… δόξα, πράγμα, που τελικά είναι χωρίς…. αντίκρισμα στον κόσμο.
Κάτι τέτοιο φαίνεται να συνέβη και σε αυτή την περίπτωση. Η δημοτική αρχή «παρέλειψε» να αναφέρει τις κοινές προσπάθειες, που έγιναν με την αντιπολίτευση στον Δήμο για την αξιοποίηση του πάρκου.
Και όπως και άλλες δημοτικές αρχές του Πειραιά «ξεχνάνε» να αποδώσουν εύσημα όπου αναλογούν.
Κι’ όμως, η επίδειξη πολιτικού πολιτισμού θα επέφερε πολλά περισσότερα κέρδη….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις