Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

Μετά από 3 χρόνια (και βλέπουμε) θα δημιουργηθεί νέο σχολικό κτήριο για το ιστορικό 7ο Γυμνάσιο Πειραιά

Η φωτό παραχωρήθηκε από το Δήμο

 Βήμα… για να στεγαστεί, επιτέλους, σε ένα σύγχρονο κτήριο το ιστορικό 7ο Γυμνάσιο Πειραιά έγινε από τη δημοτική αρχή της πόλης.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, η δημιουργία του νέου σχολείου συμφωνήθηκε σε συνάντηση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές» Αθανάσιο Γιάνναρη.
Στη διάρκεια της συνάντησης υπογράφτηκε σύμβαση για τη μελέτη ανοικοδόμησης του 7ου Γυμνασίου Πειραιά. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής και η ολοκλήρωσή του αναμένεται μετά από τρία χρόνια (σ.σ. χωρίς να υπολογίζονται τυχόν καθυστερήσεις).
Το νέο σχολείο θα βρίσκεται στις οδούς Mήλου- Aιγάλεω-Σαλαμίνος και πρόκειται για ένα σύγχρονο κτήριο που θα πληροί όλες τις προδιαγραφές για να δεχτεί τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Ο δήμαρχος Πειραιά σε δήλωσή του σημείωσε ότι

για την ίδια δημοτική κοινότητα έχει ενταχθεί να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» η επέκταση του Μουσικού Γυμνασίου- Λυκείου. Και σημείωσε:
«Ο Δήμος Πειραιά υστερεί διαχρονικά σε σύγχρονες σχολικές υποδομές και για τον λόγο αυτό, αποτελεί προτεραιότητά μας η δημιουργία νέων σχολείων, καθώς ο Πειραιάς, οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι μαθητές  δικαιούνται νέες και ασφαλείς σχολικές μονάδες. Διεκδικούμε λοιπόν τη δημιουργία όσο γίνεται περισσότερων νέων σχολικών κτηρίων, τα οποία να πληρούν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές».
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πούμε ότι μόλις προ ημερών η ΚΟΒ Ε’ Διαμερίσματος του ΚΚΕ είχε καταγγείλει την διάθεση εκατομμυρίων ευρώ για αναπλάσεις στην περιοχή ενώ υπάρχουν πολλές ελλείψεις σε βασικές υποδομές, όπως τα σχολεία, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, ότι το 7ο Γυμνάσιο στεγάζεται σε κτήρια ασυντήρητα ή επικίνδυνα (για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ).
Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Πειραιά, την τοπική συνδικαλιστική ένωση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το κτήριο αυτού του σχολείου, στην διασταύρωση των οδών Σπάρτης και Δράμα είναι ακατάλληλο και χρίστηκε πριν από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο.
Να θυμίσουμε, δε, ότι το 2015 είχε τραυματιστεί μαθητής όταν ξεκόλλησε ένα σιδερένιο κομμάτι από τα κάγκελα του πρώτου ορόφου και είχε πέσει στην αυλή! (για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ)

Η ιστορία του σχολείου
Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, ότι το 7ο Γυμνάσιο Πειραιά είναι από τα πιο ιστορικά σχολεία της πόλης. Ιδρύθηκε, το 1939, αρχικά ως το Γ’ Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιώς και στεγάστηκε προσωρινά στο πρώτο Δημοτικό Σχολείο Πειραιώς επί των οδών Πλάτωνος και Αγίας Σοφίας.
Τα επόμενα χρόνια μεταστεγάζεται σε διάφορα κτήρια της περιοχής μέχρι που το 1981 έχοντας, πλέον, μετονομαστεί σε 7ο Λύκειο Θηλέων Πειραιώς μεταστεγάζεται στο επί των οδών Σπάρτης και Δράμας ιδιωτικό σχολείο του Γκίκου. Τρία χρόνια αργότερα, ο όρος «Θηλέων» απαλείφεται από την ονομασία και το 2005 το 7ο Ενιαίο Λύκειο μεταστεγάζεται στο νέο ιδιόκτητο κτήριο επί των οδών Χορμοβίτου 195 Ψαρών και Αγχιάλου.ενώ το Γυμνάσιο παραμένει στο παλαιό κτήριο (για την ιστορία του σχολείου πατήστε εδώ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις