Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Η ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2022 σε αριθμούς. Πόσες εταιρείες συμμετέχουν, πόσα χρήματα μένουν στην Ελλάδα κ.α.

Μετά από 4 χρόνια, λόγω της πανδημίας, ανανεώθηκε το «ραντεβού» της παγκόσμιας Ναυτιλίας και πραγματοποιείται, από τις 6 έως τις 10 Ιουνίου, στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, όπου θα γίνει η διεθνής ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2022».
Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), στο Μικρολίμανο, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., Θεόδωρος Βώκος παρέθεσε ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία φανερώνουν την σημασία της έκθεσης.
Ας δούμε, λοιπόν, τα «Ποσειδώνια 2022» σε αριθμούς:
Το 100% του εκθεσιακού χώρου του Metropolitan Expo, που ανέρχεται σε 43.000 τετραγ. μέτρα, κατανεμημένα σε 4 εκθεσιακές αίθουσες, καλύπτονται από εκθέτες στη φετινή έκθεση.
«Γεμίσαμε όλο το εκθεσιακό κέντρο. Χρειαζόμαστε περισσότερες αίθουσες», ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο κ. Βώκος.
Κατά 7% είναι μεγαλύτερη η φετινή έκθεση συγκριτικά με την αντίστοιχη έκθεση του 2018 αν και ο συνολικός αριθμός των εκθετών (1817 εκθέτες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Γ. Πατέρα) είναι στα ίδια επίπεδα με τον αριθμό των εκθετών των Ποσειδωνίων του 2018, (2.009)
60 εκατομ. € υπολογίζονται τα κέρδη για την Εθνική Οικονομία από τις αφίξεις των ξένων αποστολών και γενικότερα τις δαπάνες γύρω από την διεθνή έκθεση.
10 υπουργοί από ισάριθμα κράτη, που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους τη Ναυτιλία και η επίτροπος της ΕΕ, αρμόδια για θέματα Μεταφορών, Αντίνα Βαλεάν θα βρεθούν στην Ελλάδα αποτυπώνοντας και την πολιτική σημασία της διοργάνωσης.
1929 εταιρείες από 88 κράτη συμμετέχουν, με περίπτερα στην φετινή έκθεση.
28 εθνικά περίπτερα θα λειτουργήσουν στη φετινή έκθεση, μεταξύ των οποίων της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Κορέας, της Νορβηγίας κ.α.
Πάνω από 30 νεοφυείς επιχειρήσεις (start up) θα πάρουν μέρος στην έκθεση.
68 συνέδρια θα πραγματοποιηθούν στους συνεδριακούς χώρους του Metropolitan Expo.
Περίπου 3.000 άτομα, από το ναυτιλιακό χώρο, θα πάρουν μέρος στις πολλές αθλητικές δραστηριότητες, που θα γίνουν παράλληλα με την έκθεση (Ιστιοπλοΐα, μπάσκετ 3Χ3, γκολφ, αγώνας δρόμου και ποδοσφαίρου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις