Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ανεπαρκή για την αγορά τα κυβερνητικά μέτρα μείωσης του κόστους ενέργειας!

Ανεπαρκή στο να τονώσουν την αγορά χαρακτηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά τα κυβερνητικά μέτρα, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, για τη μείωση του κόστους ενέργειας, αν και όπως σημειώνει «είναι επιβεβλημένα και κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση».
Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ) σε ανακοίνωσή αν και ξεκινάει δίνοντας ένα θετικό πρόσημο στα μέτρα αναφέροντας πως με αυτά «δίνεται μια ανάσα στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και ειδικά στο λιανεμπόριο που ασφυκτιά λόγω έλλειψης ρευστότητας και μειωμένης κατανάλωσης και δεν έχει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του», ωστόσο υπογραμμίζει πως «τα συγκεκριμένα μέτρα δεν επαρκούν για να καλύψουν την πλειονότητα των επιχειρήσεων που παλεύουν για την επιβίωσή τους, μέσα σε συνθήκες εξαιρετικά μειωμένης ζήτησης».
«Με βάση τη σημερινή πραγματικότητα, αναμένουμε από την κυβέρνηση να προχωρήσει με αντίστοιχη γενναιότητα σε μια συνολική ρύθμιση για προηγούμενες οφειλές, φορολογικές ελαφρύνσεις και  μια σύνθεση χρηματοδοτικών εργαλείων (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ 2021-2027, Αναπτυξιακή Τράπεζα κ.λπ.), μέτρα απαραίτητα για να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελίξεις και να οδηγηθούν στον βιώσιμο μετασχηματισμό τους», τονίζει ο ΕΣΠ. Και καταλήγει:
«Περιμένουμε επίσης, εκείνες τις ευρωπαϊκές αποφάσεις, που θα αποδείξουν πως η Ένωσή μας μπορεί να κινείται με εμπροσθοβαρή τρόπο στις κρίσεις,  προασπίζοντας τους Ευρωπαίους πολίτες και το κοινό μας όραμα. Άλλωστε υπάρχουν ζητήματα, όπως απέδειξε αυτό της πανδημίας, που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη επί μακρόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις