Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Αναστάτωση στη Σαλαμίνα με τους δασικούς χάρτες! Λήγει η προθεσμία υποβολής αντιρρήσεων

Ασφυκτικές είναι πλέον οι προθεσμίες για τους κατοίκους της Σαλαμίνας, που πρόκειται να υποβάλλουν αντιρρήσεις επί του αναρτημένου δασικού Χάρτη.
Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Διεύθυνσης Δασών Πειραιά τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης των τοπικών / δημοτικών κοινοτήτων Σαλαμίνας, Αιαντείου, Αμπελακίων και Σεληνίων, του Δήμου Σαλαμίνας, λόγω ενσωμάτωσης διορθώσεων πρόδηλων σφαλμάτων και δόθηκε προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων.
Η προθεσμία, αυτή, κοινή για τους κατοίκους Ελλάδας και εξωτερικού, εκπνέει τη Τρίτη 31 Μαΐου 2022.
Ήδη, 22 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με πρώτο ερωτώντα τον βουλευτή Β’ Πειραιά και κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Γιάννη Ραγκούση με κοινή ερώτησή τους καλούν τον υπουργό Περιβάλλοντος να δώσει νέα παράταση, «προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι στη Σαλαμίνα, να προλάβουν να υποβάλλουν ορθά τις αντιρρήσεις τους επί του αναρτημένου δασικού Χάρτη».
Στην ερώτηση σημειώνεται ως χαρακτηριστικό ότι «σε σύνολο 11.000 εμφανιζόμενων δασικών εκτάσεων έχουν υποβληθεί μέχρι τώρα περίπου 1.000 αντιρρήσεις, δηλαδή, έχουν υποβληθεί αντιρρήσεις μόνο γύρω στο 10% των δασικών και ο  μόνος τρόπος να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους οι ενδιαφερόμενοι είναι μέσω της υποβολής αντιρρήσεων».
Παρακάτω στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής:
«Δυστυχώς, η μέχρι τώρα ανταπόκριση των πολιτών υπήρξε χαμηλή, εξαιτίας  του γεγονότος ότι οι αναρτημένοι δασικοί χάρτες άλλαζαν περιεχόμενο είτε λόγω της αναμόρφωσής τους από τις δασικές υπηρεσίες είτε λόγω αλλαγής του θεσμικού πλαισίου , ο ίδιος ο Υπουργός μάλιστα προέτρεπε τους πολίτες να μην προβούν σε αντιρρήσεις καθώς επίκεινται νομοθετικές αλλαγές αλλά και λόγω, της πολυπλοκότητας της διαδικασίας και του υψηλού κόστους, παράλληλα με τη δυσβάσταχτη οικονομική πίεση από την εξόφληση λογαριασμών ρεύματος και δόσεων ΕΝΦΙΑ.
Από την άλλη πλευρά, οι ενδιαφερόμενοι αναγκάζονται ν’ απευθύνονται σε μηχανικούς, όπου εκτός του υψηλού κόστους υπηρεσιών, αντιμετωπίζουν και μεγάλες καθυστερήσεις, λόγω φόρτου εργασίας του κλάδου με την έκδοση ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου. Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και σε όσους αναζητούν τη συνδρομή νομικών.
Όμως, παρά τις θριαμβολογίες των υπουργών τα λάθη και τα προβλήματα των δασικών χαρτών παραμένουν με αποτέλεσμα αυτή στη στιγμή, να εμφανίζονται ως δασικές πάνω απ΄ το 90% των εκτάσεων στη Σαλαμίνα, παρόλο που έχουν αποδοθεί σε άλλες  χρήσεις με διοικητικές πράξεις εξοπλισμένες με το τεκμήριο νομιμότητας
».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις