Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Χωρίς ρεύμα σπίτια στο Πέραμα λόγω φουσκωμένων λογαριασμών. Απειλές για "κόψιμο" της παροχής και σε σχολεία

Την ώρα, που πολλά νοικοκυριά, απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω των «φουσκωμένων» λογαριασμών, στην ίδια θέση βρίσκονται ακόμα και σχολεία!
Αυτό το απίστευτο φαινόμενο, να βρίσκονται υπό απειλή διακοπής ρεύματος σχολεία, έχει καταγγελθεί από τους δημάρχους Κερατσινίου- Δραπετσώνας και Περάματος και έχει έρθει στη Βουλή από βουλευτές Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πρώτη καταγγελία στη Βουλή έγινε, τη 1η Απριλίου 2022, από τη κ. Νίνα Κασιμάτη και αφορούσε την περίπτωση του 1ου Γενικού Επαγγελματικού Λυκείου Κερατσινίου. Αυτή απευθυνόταν προς τους συναρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Παιδείας.
Όπως προκύπτει από τη σελίδα της Βουλής μέχρι τη Παρασκευή 20/5 είχε απαντήσει μόνο το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέροντας τα έκτακτα κονδύλια, που δόθηκαν στους Δήμους για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών θέρμανσης. Από τα Υπουργεία Παιδείας και Περιβάλλοντος, που τα αφορά το θέμα της ηλεκτρικής ενέργειας,…. σιωπή!
Οι νέες υποθέσεις, που έρχονται στο φως, αφορούν, όπως έγραψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», το 7ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και το 26ο Νηπιαγωγείο Κερατσινίου, στα οποία έφτασαν απειλητικά ειδοποιητήρια για διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος αν δεν πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς, που έφτασαν.
Για το ποια σχολεία του Περάματος έχουν μπει στο στόχαστρο δεν έχει γίνει γνωστό. Ωστόσο, σ’ αυτή τη πόλη, με τι φτωχογειτονιές, το πρόβλημα των απειλών για διακοπή ρεύματος έχει γίνει εκρηκτικό.
Όπως έγραψε ο 902.gr προ ημερών πραγματοποιήθηκε, στη πλατεία του Περάματος, συγκέντρωση,  από την Επιτροπή Αγώνα κατά της Ακρίβειας, στην οποία πήραν μέρος και εργατικές λαϊκές οικογένειες στις οποίες έχουν κόψει το ρεύμα.
Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους και η Στέλλα Αλεξίου, πολύτεκνη μητέρα, 4 παιδιών. ‘Όπως η ίδια σημείωσε, δε μπορούσε να φανταστεί ότι στον 21ο αιώνα θα ζούσε χωρίς ρεύμα. «Είναι απάνθρωπο» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι «θα έπρεπε να ντρέπονται» τόνισε, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους ανθρώπους πέρα από αυτόν της αλληλεγγύης και της ενότητας. Αν δεν ήταν η Επιτροπή εγώ τώρα θα ήμουν μόνη και δε θα ξέρα τι να κάνω».

Οι δήμαρχοι για τα σχολεία
Σε ότι αφορά τα σχολεία οι δήμαρχοι Κερατσινίου- Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης σε ανακοινώσεις τους αναφέρουν ότι ενώ το ενεργειακό κόστος έχει υπερδιπλασιατεί από τους κερδοσκόπους του ρεύματος, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και υπηρεσίες αδυνατούν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, η κυβερνητική αναλγησία κι η αδιαφορία των αρμόδιων Υπουργών επιτρέπει στη ΔΕΗ να εκβιάζει ακόμα και τα σχολεία των παιδιών μας με διακοπή ρεύματος.
Καλούν, δε, την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα απέναντι σε αυτούς στους εκβιασμούς, λίγο πριν τις προαγωγικές και τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, εφαρμόζοντας ειδική τιμολογιακή πολιτική για τα σχολεία και αυξάνοντας τη χρηματοδότηση για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Προειδοποιούν, τέλος, ότι δε θα ανεχτούν άλλο την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Β΄ Πειραιά.
Το θέμα φέρνει, εκ νέου, στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Παιδείας και Περιβάλλοντος ζητώντας τους να τον ενημερώσουν για τις ενέργειες, που σκοπεύουν να κάνουν.
Για να δούμε θα απαντήσουν, τώρα, οι υπουργοί Παιδείας και Περιβάλλοντος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις