Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Συνέβη κι' αυτό: Θαλάσσια.... καραμπόλα στη μαρίνα Ζέας! Πως έγινε

Θαλάσσια… καραμπόλα έγινε, το μεσημέρι της Παρασκευής 20/5, στη μαρίνα Ζέας!
Η «καραμπόλα» έγινε, κάτω από αδιευκρίνιστες, μέχρι στιγμής, συνθήκες, αλλά, όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή, προκλήθηκαν ζημιές σε τρία σκάφη, που βρίσκονταν εντός της μαρίνας.
Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση, που είχε το Λιμεναρχείο Ζέας από τον πλοίαρχο του επιβατηγού- τουριστικού «Λίμπρα» το σκάφος του υπέστη υλικές ζημιές στην πλώρη όταν προσέκρουσε σε αυτό η υπό σημαία Μάλτας θαλαμηγός «Sabbatical».
Η «Sabbatical», που είναι μια νεότευκτη θαλαμηγός, με μήκος 36 μέτρα, επέστρεφε, εκείνη την ώρα, από ένα ταξίδι, σύμφωνα με το marine traffic, στην Επίδαυρο. Το σκάφος, που αναπτύσσει ταχύτητα 19 κόμβων, έχει 6μελές πλήρωμα και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 10 επισκέπτες σε πέντε δίκλινες καμπίνες.
Τα στελέχη του Λιμενικού, που έφτασαν επιτόπου, διαπίστωσαν τις ζημιές, που είχαν προκληθεί στα δύο σκάφη ενώ όπως είδαν είχαν προκληθεί ζημιές και στο επιβατηγό- τουριστικό «Θάλασσα».
Από το Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους όλων των σκαφών μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις