Κυριακή 15 Μαΐου 2022

Βίντεο: Πως μια ακτινογραφία έδειξε τα λαθραία τσιγάρα που κρύβονταν σε... κατεψυγμένες τσιπούρες!

 Ένα μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα, που είχε προορισμό παράνομες αγορές κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, βρέθηκε κρυμμένο ανάμεσα σε…. κατεψυγμένες τσιπούρες!
Το παράνομο φορτίο βρέθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σε ένα φορτηγό- ψυγείο, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε πλοίο, με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας.
Οι λιμενικοί, στο πλαίσιο των ελέγχων, που διενεργούν, χρησιμοποίησαν την

κινητή μονάδα X RAY και πέρασαν το φορτηγό αυτοκίνητο από ακτίνες Χ, κάνοντας ουσιαστικά «ακτινογραφία» στο εσωτερικό του. Έτσι, με αυτό το "σκανάρισμα" ήρθε στο «φως» το παράνομο φορτίο του.
Ακολούθως, όπως δείχνει το βίντεο, άδειασαν με την βοήθεια ενός «κλάρκ», το νόμιμο φορτίο των κατεψυγμένων ψαριών και βρήκαν τα τσιγάρα.

Συνολικά, ήταν 354.960 πακέτα τσιγάρα, χωρίς ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης. Περιείχαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια τσιγάρα και οι διαφυγόντες δασμοί ανέρχονται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Αμέσως, συνελήφθη ο 46χρονος οδηγός του αυτοκινήτου ενώ κατασχέθηκαν και 240 φελιζόλ με κατεψυγμένες τσιπούρες βάρους 1.440 κιλών!
Ακόμα, κατασχέθηκε το φορτηγό αυτοκίνητο, το ποσό των 600 € και τρείς συσκευές κινητών τηλεφώνων.
Ο 46χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα ενώ αναμένεται να επεκταθεί η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τυχόν άλλων συνεργών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις