Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

ΒΙΝΤΕΟ Βάφτηκαν κόκκινα μέσα στο λιμάνι του Πειραιά δύο πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ! Ποια πλοία ήρθαν

Η φωτό είναι από το 902.gr
Με μια αιφνιδιαστική «επιχείρηση», το πρωί του Σαββάτου 19/3, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, διατράνωσαν ότι τα Νατοϊκά πλοία δεν είναι ευπρόσδεκτα στο λιμάνι του Πειραιά.
Παράλληλα, εξέφρασαν την καταδίκη του πολέμου στην Ουκρανία και της εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν.
Η «καταδρομική» επιχείρηση έγινε, νωρίς το πρωί, όταν μια ομάδα 5-6 μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μπήκαν στον περιφραγμένο χώρο του λιμανιού αιφνιδιάζοντας τα στελέχη του Λιμενικού, που ήταν εντεταλμένα για την φύλαξη του χώρου, και έριξαν από την προκυμαία κόκκινες μπογιές στη καναδέζικη φρεγάτα «HCMS MONTREAL FFH336», που ανήκει στη δύναμη του ΝΑΤΟ, SNMG2.
Στη συνέχεια,

η ίδια ομάδα αποχώρησε από τον χώρο του λιμανιού φωνάζοντας συνθήματα.
Δείτε βίντεο από την σημερινή «επιχείρηση», όπως παρουσιάστηκε από το portal 902.gr

Να σημειώσουμε ότι η παραπάνω φρεγάτα μαζί με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond D34 έφτασαν, την Παρασκευή 18/3, στο λιμάνι του Πειραιά.
Η φρεγάτα «HCMS MONTREAL FFH336» ανήκει στην κατηγορία Χάλιφαξ, έχει μήκος 134 μέτρα,  κατασκευάστηκε το 1993 και αναπτύσσει ταχύτητα 29 κόμβων. Το πλήρωμά της αποτελείται από 198 άτομα, από τους οποίους οι 17 αποτελούν τεχνικούς και πλήρωμα του ελικοπτέρου της.
Να πούμε ότι το ελικόπτερο CH-124 Sea King αναπτύχθηκε σε συνδυασμό με την κατασκευή των σκαφών τύπου Χάλιφαξ, ώστε να επιχειρεί σε συντονισμό με τους αισθητήρες του πλοίου για την αναζήτηση και καταστροφή υποβρυχίων σε μεγάλες αποστάσεις από τα πλοία. Η ίδια κλάση πλοίων φέρει επίσης ένα κοντινό ανθυποβρυχιακό όπλο με τη μορφή της τορπίλης Mark 46 ενώ διαθέτει και πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας.
Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Diamond D34 ανήκει στην κατηγορία των αντιτορπιλικών αντιαεροπορικής άμυνας. Καθελκύστηκε το 2007 και τέθηκε επίσημα σε υπηρεσία το 2011. Έχει μήκος 154 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και έχει πλήρωμα 191 άτομα, με δυνατότητα φιλοξενίας 235 ατόμων.
Στα αξιοσημείωτα είναι ότι αυτή η κατηγορία πλοίων έχει παρουσιάσει κατασκευαστικά προβλήματα και μόλις πέρυσι το πλοίο υποχρεώθηκε να διακόψει τις αποστολές του τρεις φορές για να αντιμετωπιστούν «τεχνικά» ζητήματα.
Το καλό πειραϊκό site pireaspiraeus.com κατέγραψε σε βίντεο την άφιξη των δύο πλοίων.

Αντιπολεμικές εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Στο μεταξύ, το ΚΚΕ κλιμακώνει τις αντιπολεμικές εκδηλώσεις του:
•    Το απόγευμα του Σαββάτου 19/3 οι Τομεακές Επιτροπές  Πειραιά και Μεταφορών του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση στο Παλαιό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά  (Καραολή & Δημητρίου 80), με ώρα έναρξης στις 6.30.
Ομιλητής θα είναι το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Γιώργος Μαρίνος.
•    Την Τρίτη 22/3 στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα πραγματοποιείται μεγάλο συλλαλητήριο «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν». Θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
•    Την Πέμπτη 24/3 στις 6.30 το απόγευμα στο Πασαλιμάνι συμμετέχει στην αντιπολεμική συγκέντρωση, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και παίρνουν μέρος σωματεία και άλλες συλλογικότητες ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία, με αφορμή την έλευση και τον επικείμενο ελλιμενισμό του γαλλικού αεροπλανοφόρου "Σαρλ Ντε Γκωλ».
Αντίστοιχα, σειρά εκδηλώσεων, συσκέψεων και περιοδειών πραγματοποιεί πανελλαδικά και η ΚΝΕ σε Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα, άλλους χώρους εκπαίδευσης και κατάρτισης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις